Utorak, 16. travnja 2024.

VIDEO Zekić uoči Rijeke: Kad utakmica završi moramo znati da smo dali sve od sebe

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige gostovati na Rujevici kod drugoplasirane Rijeke.

Utakmicu je najavio novi trener Farmaceuta Zoran Zekić koji je istaknuo kako se nada pozitivnom ishodu.

– Očekujemo da nakon dva tjedna priprema budemo dobri i okomitiji, a u fazi obrane discipliraniji. Na kraju krajeva da, kad utakmica završi, znamo da smo dali sve od sebe.  Prvenstvo nije sprint, već maraton – poručio je.

Budući da će subotnja utakmica Zekiću biti prvenstveni debi na klupi Slaven Belupa, rekao je kako u važnim trenucima mora pokazati vodstvo.

– Vraćam se na najvatreniji teren u ligi, za mene je to još jedan izazov. Svoje emocije moram potisnuti, moram biti na usluzi momčadi i dati im pravu energiju. Moram reagirati na pravi način kada to bude potrebno – rekao je.

Osvrnuvši se na suparničku momčad, Zekić je dodao kako je Rijeka jedna od tri najbolje ekipe prvenstva, a trenutno možda i ekipa koja je u najboljoj formi.

– Doma su jako goropadni, imaju brze i okomite igrače, to su sve stvari o kojima smo razmišljali tijekom 10-ak dana priprema. Pripremali smo se i taktički i psihički, siguran sam da će moja momčad uz veliku želju, razumijevanje i odgovornost igrati za svoj klub te da ćemo sutra prezentirati najbolji mogući nogomet koji u ovom trenu možemo – naglasio je Zekić.

>> FOTO Lovro Zvonarek i službeno u Bayernu: Iznimno sam sretan, transfer je ogroman motiv za daljnji rad

Sustavi i sastavi igranja uvijek su dobri kada je rezultat dobar, spomenuo je trener, a zbog čega se nada da će nakon utakmice biti jako pametan. Što se pak izostanaka tiče, kazao je kako ih ima, ali su uračunati u pripremni proces.

– Glavčić i Krstanović imaju tri žuta kartona, to smo i znali pa smo pripremali momčad bez njih. Zvonarek je ozlijeđen, no desila se sreća po njega da je potpisao za giganta i jedan od najboljih klubova na svijetu. Želim mu svu sreću – zaključio je Zekić osvrnuvši se na transfer mladog Zvonareka u njemački Bayern.

zatvori