Srijeda, 27. ožujka 2024.

VIDEO Zekić uoči okršaja s Dinamom: Igramo kod kuće, moramo se tako i postaviti

Nogometaši Slaven Belupa u 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige danas će na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš ugostiti zagrebački Dinamo.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati, a najavio ju je trener Farmaceuta Zoran Zekić.

– Na utakmicu možemo gledati kao na problem, ali i izazov. Moramo probati napraviti neke stvari i igrati za tri boda, kao i svaku drugu utakmicu. Dinamo je najšira momčad s najširijim kadrom i odličnim stručnim stožerom. Mogu ih hvaliti tri dana, gledao sam ih u mnogim utakmicama. Imaju dosta snage, moramo se pripremiti najbolje što možemo s trenutnim kadrom. Dosta je izostanaka, neki igrači koji su manje igrali danas će dobiti priliku – otkrio je.

Na pitanje o Dinamovom sastavu koji će zaigrati na Apašu, Zekić je odgovorio kako je teško predvidjeti točna imena.

– Najjači sastav je onaj koji trener odredi u datom trenutku, takav će biti i moj. Dinamo je kroz europske i druge utakmice izrotirao dosta igrača, ne možemo stoga reći tko je legitimni član prvih 11 – kazao je.

>> FOTO: POČETAK SEZONE IZ SNOVA Slaven Belupo na Maksimiru svladao Dinamo

Podsjetimo, u prvom kolu prvenstva Farmaceuti su uspjeli pobjediti Dinamo. Ipak, Zekić tvrdi kako današnja utakmica neće imati veze s prethodnim susretom.

– Promijenili su se dosta, imaju drugačiji ritam. Prvu smo utakmicu odradili na vrhunskom nivou, svaka čast dečkima i bivšem treneru, bilo je sjajno. No, prošlo je dosta vremena, imamo dosta problema. Vidjet ćemo kako ćemo danas izgledati – istaknuo je.

Po pitanju ciljeva utakmice, Zekića će zadovoljiti čvrst stav na domaćem terenu.

– Zadovoljili bi me pristup i disciplina, ali i da idemo prema naprijed i probamo ugroziti Dinamo. Igramo doma, moramo se tako i postaviti. Dinamo će nas pritisnuti, moramo biti spremni odgovoriti i biti hladne glave. Najbitnije je da damo sve od sebe – zaključio je Zekić.

zatvori