Una Bebek, učenica šestog razreda Osnovne škole Braća Radić, protekli je vikend sudjelovala na Malim vinkovačkim jesenima.

Kako poručuju iz škole, nakon sudjelovanja na krapinskom recitalu kajkavske poezije u utorak, s mentoricom Ivanom Pintarić pozvana je i u Vinkovce jer je njen literarni rad “Čudnovate legende podravskoga kraja” pohvaljen na literarnom natječaju u organizaciji Gradske knjižnice Vinkovci. Na natječaj je pristiglo više od 100 radova, a odabrana su četiri najbolja – tri rada su nagrađena i jedan pohvaljen.

U školi dodaju kako su na svečanoj dodjeli nagrada učenicima i mentorima uručena priznanja i pokloni, svi su se radovi čitali, a članovi organizacijskog odbora i povjerenstva obrazložili su način provedbe natječaja i odabir najboljih radova.

– Domaćini su nas ugostili uistinu svečano i srdačno, naučili smo ponešto o Vinkovcima, posjetili Muzej grada Vinkovaca, družili se u gradskoj knjižnici, prisustvovali svečanoj povorci dječjih folklornih skupina i uživali otkrivajući neke nove svjetove – zaključili su.

Izvor: OŠ Braća Radić
Izvor: OŠ Braća Radić