Srijeda, 27. ožujka 2024.

Una Bebek sa svojim literarnim radom sudjelovala na Malim vinkovačkim jesenima

Una Bebek, učenica šestog razreda Osnovne škole Braća Radić, protekli je vikend sudjelovala na Malim vinkovačkim jesenima.

Kako poručuju iz škole, nakon sudjelovanja na krapinskom recitalu kajkavske poezije u utorak, s mentoricom Ivanom Pintarić pozvana je i u Vinkovce jer je njen literarni rad “Čudnovate legende podravskoga kraja” pohvaljen na literarnom natječaju u organizaciji Gradske knjižnice Vinkovci. Na natječaj je pristiglo više od 100 radova, a odabrana su četiri najbolja – tri rada su nagrađena i jedan pohvaljen.

U školi dodaju kako su na svečanoj dodjeli nagrada učenicima i mentorima uručena priznanja i pokloni, svi su se radovi čitali, a članovi organizacijskog odbora i povjerenstva obrazložili su način provedbe natječaja i odabir najboljih radova.

– Domaćini su nas ugostili uistinu svečano i srdačno, naučili smo ponešto o Vinkovcima, posjetili Muzej grada Vinkovaca, družili se u gradskoj knjižnici, prisustvovali svečanoj povorci dječjih folklornih skupina i uživali otkrivajući neke nove svjetove – zaključili su.

Izvor: OŠ Braća Radić
Izvor: OŠ Braća Radić
zatvori