Subota, 20. travnja 2024.

U pojedinim dijelovima županije proglašena elementarna nepogoda suša

Proglašena je prirodna nepogoda suša na području općina Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Sokolovac i Kalnik.

Poručili su to iz Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Koprivničko-križevačke županije i dodali kako je odluku donio koprivničko-križevački župan Darko Koren.

– Na navedenom području suša je uzrokovala velike materijalne štete na poljoprivredi u razdoblju od 16. svibnja do 15. rujna ove godine. Štete su nastale na poljoprivrednim kulturama – objašnjavaju.

Dodaju kako se sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda općinska povjerenstva obvezuju unijeti prve procjene štete u Registar šteta u Zakonom propisanom roku.


ROKOVI:

“(1) Oštećenik nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuje štetu na imovini nadležnom gradskom ili općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

(2) Nakon isteka roka iz stavka 1. ovoga članka općinsko odnosno gradsko povjerenstvo unosi sve zaprimljene prve procjene štete u Registar šteta najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.”

Spomenimo da se odluka župana nalazi ovdje.

zatvori