Subota, 20. travnja 2024.

U koprivničkoj knjižnici razgovarat će se o ljubavi i učiti o razvrstavanju knjiga

Koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović pripremila je dvije zanimljive aktivnosti.

Kako poručuju, u srijedu s početkom u 18 sati u knjižnici će na Stručno-znanstvenom odjelu gostovati Dominic Tešić koji će održati predavanje naziva “Razgovaramo o ljubavi”.

– Nakon dugo godina autor će ponovo biti gost knjižnice te će ovaj put predstaviti svoju knjigu “Ljubav” koja je izdana 2019. godine. Tešić koprivničkoj je publici dobro poznat po dugogodišnjem radu i holističkom načinu liječenja prvenstveno metodama i tehnikama iz područja tradicionalne kineske i japanske medicine – nastavljaju.

Ovog će puta autor publici približiti univerzalnu i svevremensku temu ljubavi koja je u njegovoj knjizi sagledana s mnoga različitih perspektiva.

Dan nakon, u četvrtak, u knjižnici će se u prostoru Makerspacea u 18 sati održati treća po redu radionica igre i zabave naziva “Gdje se sad nalazi čarobna knjiga?”. Knjižničari napominju kako je radionica namijenjena za djecu uzrasta od sedam do 11 godina.

– To je treća radionica iz ciklusa radionica “Neobično putovanje jedne čarobne knjige” koji obuhvaća putovanje i avanture čarobne knjige od trenutka nastajanja do njezinog dolaska i
boravka u knjižnici. U ovoj radionici ćemo otkriti kako se slikovnice i knjige razvrstavaju uz
pomoć knjižničarskog dječjeg klasifikacijskog sustava u različite skupine – objašnjavaju.

Dječje slikovnice i knjige sudionici radionice tako će uz igru razvrstati u različite skupine u koje je cjelokupno ljudsko znanje podijeljeno. Osim toga će i samostalno oslikati različite simbole za svaku vrstu znanja-

Spomenimo da je za sudjelovanje u radionici potrebna prijava, i to na e-mail [email protected], telefon 048/622-363, mobitel 095 658 5433 ili direktno dolaskom u Dječji odjel knjižnice.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori