Petak, 19. travnja 2024.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije otvara nove lokacije za testiranje na koronavirus

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ponovno uvodi lokacije za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus u Križevcima i Đurđevcu.

Razlog je aktualna epidemiološka situacija i povećan broj testiranja u Koprivnici.

– Izuzimanje uzoraka zdravstveni će timovi provoditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od sedam do osam sati u prostorima domova zdravlja u Križevcima i Đurđevcu, dok će se ostalim danima (osim nedjeljom) uzorkovanje provoditi, kao i dosad, na drive-in punktu na Sajmištu u Koprivnici – poručili su iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Uzorkovanje se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Drugim riječima, na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno bez važeće liječničke uputnice.

– Ovim putem molimo građane za razumijevanje i strpljenje te apeliramo da poštuju dobivene termine kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred domova zdravlja te time preveniralo potencijalno širenje zaraze koronavirusom – dodali su.

Županijski stožer je u suradnji s Domom zdravlja osigurao i pripremio sve materijalne i kadrovske uvjete za izuzimanje uzoraka što će omogućiti veću dostupnosti zdravstvene usluge, smanjenje migracije i prijenosa koronavirusa potencijalnih nositelja na ostatak populacije te rasterećenje zdravstvenog sustava i drive-in punkta Koprivnici.

– Apeliramo na naše sugrađane da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne – zaključili su iz stožera.

zatvori