Četvrtak, 25. travnja 2024.

SASTANAK STOŽERA Ljubić: Imamo 33 učenika s koronavirusom, 88 ih je u samoizolaciji

U koprivničko-križevačkim školama s jučerašnjim danom evidentirana su 33 učenika s koronavirusom, njih 88 je u samoizolaciji.

Rekao je to načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačka županije Ratimir Ljubić nakon koordinacije i dodao da su pozitivna i tri nastavnika, a dvoje ih je u samoizolaciji. Kod nenastavanog osoblja nema zaraženih niti osoba u samoizolaciji.

– Podsjećam da smo održali i sastanak s ravnateljima te ih zamolili da se osigura pridržavanje mjera te da se aktivnosti koje nisu vezane za škole svedu na minimum kako bi se umanjila mogućnost unošenja virusa u prostore škola – kazao je Ljubić.

Što se tiče trenutne epidemiološke situacije, Ljubić je napomenuo da brojke rastu i za očekivati je da će rasti i više, stoga je potrebno strogo se pridržavati epidemioloških mjera kako bi situacija ostala zadovoljavajuća.

S njime se složila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla i dodala kako je rast broja zaraženih u školama posljedica druženja i nepridržavanja epidemioloških mjera, posebice na manifestacijama.

S obzirom na porast broja zaraženih te na veći broj testiranja koja se zasad provode na punktu u Koprivnici, članovi stožera raspravljali su i o ponovnom uvođenju punktova za testiranje u Križevcima i Đurđevcu, na kojima se u ljetnim mjesecima nije testiralo, jer nije bilo potrebe.

– Tijekom ovog tjedna analizirat će se dinamika i kretanje zaraze, područja s kojih najviše dolaze testirani i tendencija daljnjeg porasta broja testiranja, a nakon toga će se sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebi ponovno formirati timovi te uvesti testiranja u Križevcima i Đurđevcu – naglasili su.

Nastavljaju se i akcije cijepljenja opće populacije u sklopu jesenske sheme.

– Ove subote smo od osam do 11 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica, gdje su građanima na raspolaganju sve tri vrste cjepiva, 22. rujna smo od 14 do 16 sati u Domu zdravlja u Đurđevcu gdje cijepimo Pfizerom, 24. rujna u Križevcima od 14 do 16 sati u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca, gdje je isto Pfizer, i 25. rujna ponovno u Srednjoj školi Koprivnica sa sve tri vrste cjepiva, od osam do 11 sati – podsjetila je dr. Vadla i naglasila da se građani mogu cijepiti i kod svojih liječnika obiteljske medicine, a dosad je interes za cijepljenje iskazalo 41.546 građana Koprivničko-križevačke županije, odnosno 47,8 posto odrasle populacije.

Spomenimo da je ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Mato Devčić izvijestio kako bolnički sustav funkcionira u punom opsegu svojih djelatnosti. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i predstavnica županijskog Doma zdravlja Biserka Zlatar izvijestile su kako njihove ustanove djeluju u skladu sa svim važećim protokolima te obavljaju poslove iz svojih djelokruga bez ikakvih poteškoća. Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž i predstavnik Službe civilne zaštite Koprivnica Mirko Krajina zatim su informirali članove stožera oko kontrole provođenja propisanih mjera.

zatvori