Petak, 19. travnja 2024.

Podravkina dokapetanica i buduća koprivnička snaha Selena Milošević nakon teške ozljede: Jedva sam dočekala povratak na teren

Rukometašica RK Podravka Vegete, rođena Rovinjanka Selena Milošević, vratila se na teren nakon teške ozljede.

Puknuće prednjih križnih ligamenata zadesilo je Selenu u utakmici Lige prvakinja protiv rumunjske Ramnicu Valcee u siječnju ove godine. Jedna od najtežih ozljeda kod sportaša iziskuje operaciju i dugu rehabilitaciju koja nije ni najmanje ugodna.

– Oporavak je trajao otprilike pola godine. Prvih nekoliko mjeseci je bilo najgore, ali to je sada iza mene. U potpunom sam trenažnom procesu s ekipom i to me jako veseli. Drago mi je da sam se napokon vratila na parket. Super je osjećaj i jedva sam čekala. Trebat će mi još vremena da vratim staru formu, no sve će doći na svoje. Ne treba nikuda žuriti, ipak je zdravlje najbitnije – govori nam Milošević.

Izvor: RK Podravka Vegeta

Oko mogućeg kraja karijere nakon ozljede Selena nije dvojila. Odlučila se vratiti bolja i jača nego prije te i dalje biti glavna karika Podravkine obrane.

>> Selena Milošević nakon ozljede: Ovo mi je najteži period u igračkoj karijeri, ali vratit ću se još jača

– Iza mene je bila teška sezona, od propuštanja Europskog prvenstva zbog koronavirusa pa do ozljede. No, nisam razmišljala o odustajanju i bila sam fokusirana na oporavak i povratak na teren. Mogu samo zahvaliti klubu jer su bili uz mene i omogućili mi ostanak te dobru rehabilitaciju – nastavlja Milošević.

Podravkina dokapetanica već je upisala prve minute po povratku na teren u prijateljskom ogledu protiv Koke te se upisala u listu strijelaca u domaćem prijateljskom susretu s Bjelovarom. Do početka Lige prvakinja bit će spremna i u kadru momčadi trenera Nevena Hrupeca.

– Ove sezone imamo dosta promjena, od trenera do igračica, pa će trebati vremena da se uigramo, ali vjerujem da možemo pružati odlične partije i biti na većoj razini nego prošle sezone. Isto tako, nadam se da će nas naši navijači moći bodriti na utakmicama jer nam to svakako daje veliku snagu i vjetar u leđa – naglasila je Milošević.

Izvor: RK Podravka Vegeta

Milošević će ovo biti šesta sezona u redovima Podravka Vegete te se već može smatrati domaćom igračicom. Kroz svoju dugu rukometnu karijeru branila je boje Rovinja, pulske Arene, Umaga i riječkog Zameta. Između dvije epizode u RK Podravki, popularna Sele se jednu sezonu okušala u Izraelu. Branila je boje Maccabi Rishona.

– Na period u Izraelu gledam kao na lijepo iskustvo, upoznala sam novu kulturu, puno novih ljudi i zaista je sam život van rukometa bio sjajan. Što se tiče ženskog rukometa u Izraelu, velika je razlika u odnosu na nas. Prva liga je skoro pa potpuni amaterizam i to me dosta smetalo pa sam se odlučila na povratak u Hrvatsku i Podravku. Nisam pogriješila – ističe Milošević.

Na privatnom planu poznato je da Selena ima zaručnika, poznatog županijskog nogometaša Sanjina Strajnića koji brani boje Tehničara iz Cvetkovca. Što se pak tiče slobodnog vremena, najradije ga provodi gledajući filmove i serije, a obožava i kartati belu.

– Družim se s curama iz kluba, ali kroz godine sam stekla mnogo prijatelja i prijateljica van rukometa pa i s njima provodim dosta vremena – zaključuje Milošević.

zatvori