Srijeda, 24. travnja 2024.

POČINJE FIUK Trodnevna manifestacija u Koprivnicu donosi performanse, predstavu, plesnu meditaciju i koncerte

Osmo izdanje Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta u Koprivnicu nam na naredna tri dana donosi zanimljive sadržaje.

Riječ je o kulturnoj manifestaciji koja od 2014. godine okuplja mlade umjetnike, amaterska kazališta i organizacije nezavisne kulture čiji je fokus na aktualnim društvenim i kulturnim zbivanjima i istraživanju umjetničkih formi.

– Kroz dosadašnjih sedam godina ugostili smo stvarno puno autora i organizacija i to kroz razne plesne izvedbe, performanse, predavanja, predstavljanja knjiga i slično. FIUK zapravo pokušava pružiti odmak od programa na koje smo inače navikli te gledateljima pruža priliku vidjeti raznovrsne performanse – rekla je Dravi.info Andreja Salajec iz Udruge Mamuze u čijoj se organizaciji odvija ovo događanje.

Trodnevni program započinje danas u 19 sati plesnom meditacijom u parku u ulici Željka Selingera koju će izvesti Koprivničanke Kristina Ogrinec i Ivona Bečeić.

– Program se nastavlja sutra kada na rasporedu imamo tri izvedbe. To su poetski performans Marka Abramića “Reci mi riječ i napisat ću ti pjesmu”, zatim audio-vizualni performans “Prostor/vrijeme/zvuk” Želimira Schauera, Marka Gašparca i Tijane Gojić Topolnik te koncert domaćeg benda Grinded Grin – dodaje Salajec.

Subota nam pak donosi performans Siniše Labroviša “Nebo je nisko, ali nedostižno”, predstavu Plesnog centra TALA “A Solo Together” i tri koncerta bendova Bizon, Dogs in Kavala i Klotljudi.

Izvedbe se odvijaju na nekoliko lokacija u gradu, a sve detalje možete pronaći na službenoj stranici Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta.

zatvori