Srijeda, 24. travnja 2024.

ODLIČNE VIJESTI Čak pet Podravkašica na popisu za kvalifikacije povodom Europskog prvenstva

Čak pet rukometašica Podravka Vegete našlo se na popisu Nenada Šoštarića, izbornika Hrvatske ženske seniorske reprezentacije, za dva kvalifikacijska susreta povodom Europskog prvenstva 2022. godine.

Iz kluba poručuju kako popis čini 18 igračica, kao i šest pričuva.

– Iz Rukometnog kluba Podravka pozvane su Larissa Kalaus, Nikolina Zadravec i Dejana Milosavljević, a na pričuvnom popisu su i Korina Karlovčan te Sara Šenvald. Na popisu stručnog vodstva su Ljerka Vresk, tehnička direktorica reprezentacije, te Snježana Petika, trenerica ženske reprezentacije – objašnjavaju.

Dodaju kako će se reprezentacija okupiti 4. listopada u 10 sati ispred Doma sportova i odmah otputovati u Rijeku. Tamo će 7. listopada u 17:30 odigrati prvi susret kvalifikacija protiv Ukrajine. Tri dana kasnije reprezentaciju čeka susret s Češkom u Zlinu, u 17:20.

Osim Ukrajine i Češke, skupinu čini i Francuska, nastavljaju u klubu.

Povodom okupljanja Nenad Šoštarić naglasio je značaj skupine u kojoj će igračice nastupiti.

– U odnosu na Europsko prvenstvo, ostali smo bez tri igračice – Marijete Vidak, Josipe Mamić i Kristine Prkačin. U sastavu je Ivana Dežić na mjestu desne vanjske i Ines Lisjak kao dodatan pivot. Naša je sreća da se sve cure međusobno dobro znaju, a s obzirom na kakvoću vremena, to je jako bitno. Također, jako je važno da sva prvenstva u kojima cure igraju, traju, tako da cure dolaze u dobroj formi. Čekaju nas dvije jako teške utakmice. Ukrajina po svemu sudeći skuplja sve najiskusnije što ima iz europskih liga. Češka ima sjajnu generaciju. Na prošlom Europskom prvenstvu su bile u jako teškoj skupini i uglavnom gubile pogodak ili dva. Svaki pogodak u Zlinu će nam igrati jako važnu ulogu u raspletu ove skupine. O Francuskoj, vjerujem da ne treba trošiti riječi. Ukratko, Hrvatska mora biti u najboljem izdanju ukoliko želi biti jedna od dvije reprezentacije iz skupine koje idu dalje – poručio je.

O teškoći i zahtjevnosti kvalifikacija nastavili su i u koprivničkom klubu.

– Kraljice šoka, kako ih od milja zovemo, morat će ponuditi svoja najbolja izdanja da bi osigurale odlazak na Europsko prvenstvo. Samo dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina stječu pravo nastupa. Hrvatska je, podsjećamo, osvojila broncu na zadnjem izdanju u Danskoj prije 10 mjeseci, i silno želi braniti to odličje – zaključuju.

Spomenimo da će Europsko prvenstvo 2022. godine zajednički organizirati Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Dodajmo da je puni popis igračica i pričuva dostupan ovdje.

zatvori