Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!

OBNOVA TRGA Uskoro poznat izvođač radova, dolazak radnika i strojeva očekuje se u listopadu

Za šest dana trebao bi biti poznat izvođač radova rekonstrukcije koprivničkog Zrinskog trga i ako će se sve odvijati prema planu, sami radovi trebali bi početi u listopadu.

Rekao je to na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i konkretizirao da se do 28. rujna prikupljaju ponude.

– Danas ne možemo znati hoće li biti kakvih žalbi koje bi eventualno mogle produljiti sam rok javne nabave, ali ako 28. rujna sve prođe onako kako se mi nadamo i kako očekujemo, u listopadu počinjemo sa samim radovima na Zrinskom trgu – istaknuo je Jakšić.

Prva na redu je rekonstrukcija podzemlja

Dodao je da su prvi koji izlaze na teren, a kako smo već pisali u siječnju, djelatnici Koprivničkih voda.

– Oni su svoju javnu nabavu koja se ticala kanalizacijskog kolektora već proveli i spremno čekaju da mi kažemo da imamo izvođača kako bi i oni sami mogli početi s radovima. Njihova investicija je teška otprilike pet milijuna kuna – kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, u siječnju nam je viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima Grada Koprivnice Ivana Ledinski Cvetković napomenula da će u svojstvu investitora uz Grad, na rekonstrukciji trgova biti uključeni i distributeri plina, električne energije, vode i odvodnje, odnosno Koprivnica plin, HEP, Koprivničke vode.

>> OBNOVA TRGA Rekonstrukcija podzemlja nakon ljeta, a potom pravo ušminkavanje koprivničkog centra

– Radovi će započeti rekonstrukcijom podzemnih instalacija, odnosno vodovodne, kanalizacijske, plinske te elektro mreže, a nakon toga će na red doći površinsko uređenje trgova. Planirani početak izvođenja radova na podzemnim instalacijama je nakon što završi ljetna sezona, odnosno mogućnosti korištenja ugostiteljskih terasa – naglasila je tada Ledinski Cvetković.

Obnova fasada u središtu Koprivnice

Uređenje središta Koprivnice za sobom povlači i pitanje obnove fasada na samom trgu, a na što je na jučerašnjoj sjednici upozorio i vijećnik s liste Domovinskog pokreta Davor Milaković.

Jakšić je naglasio da konstantno komuniciraju s privatnim i poslovnim korisnicima po tom pitanju.

– S nekima smo uspjeli doći na zelenu granu, s nekima to ide malo sporije, ali vjerujemo da će i rekonstrukcija trga, odnosno taj novi moment na samom trgu, nekima biti okidač da se vratimo za stol i da krenemo u jednu sveobuhvatnu sanaciju fasada – smatra Jakšić.

Merićeva zgrada u bespućima konzervatorske zbilje

Što se tiče Merićeve zgrade, gradonačelnik je istaknuo da je ona nažalost i dalje u bespućima konzervatorske zbilje Republike Hrvatske.

– Još uvijek, unatoč svemu što smo ponudili kao neka naša rješenja, konzervatori i Ministarstvo kulture i medija nisu napravili ni jedan korak, ali malo lakše pričamo o tome i dolazimo do bistrenja stavova nego li je to bio slučaj prije jednu, tri, odnosno pet godina – zaključio je Jakšić.

zatvori