Subota, 20. travnja 2024.

NK Koprivnica lovi nove bodove protiv Poleta, Tumpić: Dolazi nam jedan od jačih protivnika, bit će zanimljivo

Igrači NK Koprivnice danas će do nova tri boda pokušati doći u ogledu trećeg kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever. Na Gradski stadion ‘Ivan Kušek – Apaš’ dolazi Polet iz Svetog Martina na Muri.

Utakmicu je za Facebook stranicu NK Koprivnice najavio Antonio Tumpić koji se koprivničkom klubu priključio kao posuđeni igrač Slavena Belupa.

– Ovaj vikend nam dolazi jedan od jačih protivnika te očekujem pravu tekmu. Bit će to pravi test na domaćem terenu za kojeg smo spremni, svakako će biti zanimljivo. Stoga pozivam gledatelje da nas podrže, a očekujem da ćemo ostvariti tri boda, naravno – poručio je Tumpić.

Tumpić je rođen u Virovitici 9. svibnja 2002. godine. Nogometom se počeo baviti rano, još na početku osnovne škole. U sedmom i osmom razredu prošao je HNS-ovu selekciju te je bio u reprezentaciji regije Sjever gdje ga je primijetio koprivnički prvoligaš.

– Još kao četrnaestogodišnjak krenuo sam na treninge u Koprivnicu. Iz tog razloga se podjednako osjećam i Virovitičaninom i Koprivničancem, jer sam srednjoškolsko obrazovanje završio u Gimnaziji ‘Fran Galović’ – rekao je Tumpić.

Mama Andreja, tata Željko, mlađi brat Tin i starija sestra Emma pružaju mu veliku podršku u karijeri. Osobito to vrijedi za oca koji ga je dvije godine svakodnevno vozio na treninge.

– Njega smatram zaslužnim za moj ostanak u Koprivnici. Igranje za Slaven Belupo donijelo mi je bogato iskustvo, natjecateljski duh i mogućnost igranja na prvoligaškoj razini mlađih kategorija. Obogatila su me nova prijateljstva koja sam stekao s igračima i trenerima, a s nekima sam ostao u kontaktu – govori.

Za ekipu, ali i trenera Tomu Čikovića ima samo riječi hvale.

– Dečki iz Koprivnice su odlični, pravi frendovi i atmosfera je puno opuštenija. Nas mlađe su prihvatili kao ravnopravne i ekipa je vrlo homogena što mi se sviđa zbog same igre za koju mogu biti siguran da će biti kolektivna. Trener je na visini svoga posla, ima razumijevanja, bodri nas te u ekipu unosi pozitivnu energiju – kaže Tumpić.

>> Tehnika Koprivnica ima novog predsjednika, klub uskoro mijenja ime

Podsjetimo, NK Koprivnica od ove sezone igra u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever.

– Igra u trećoj seniorskoj ligi svakako se razlikuje od mojih prethodnih iskustava. Igra je čvršća, igraći ozbiljniji baš kao i način igre. Zbog kratkog vremena igranja u novom okruženju nisam još pokazao sve svoje sposobnosti i znanja te se svakako radujem novim izazovima u kojima mogu doprinijeti novoj ekipi – zaključuje Tumpić.

Utakmica Koprivnice i Poleta igra se s početkom u 17 sati na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ u Koprivnici. Sudit će Matija Presečan, a pomagat će mu Mario Lončar i Ema Penava. Četvrti sudac je Nenad Vargović, a delegat Mario Mavriček.

zatvori