Srijeda, 24. travnja 2024.

Ksenija Kolarević u radnoj skupini za izradu Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja

Obrtnica Ksenija Kolarević izabrana je za članicu Stručne radne skupine za izradu prijedloga Nacionalnog plana razvoja prerade drveta i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske.

Poručili su to iz Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i dodali kako je Kolarević službeno imenovana nakon rješenja prihvaćenog od strane Ministarstva poljoprivrede.

– Izbor obrtnice Ksenije Kolarević za članicu stručne radne skupine samo je mali iskorak u tome da se i obrtnike prihvati kao ravnopravne članove koji svojim djelovanjem osiguravaju opstanak radne snage u ruralnim područjima – istaknuli su.

Podsjetimo, predstavnici drvoprerađivačke industrije odlučili su oformiti sekciji unutar Hrvatske obrtničke komore kako bi legitimnim instrumentima mogli raditi na razvoju i rješavanju problema.

– Jedna od glavnih zadaća sekcije je osiguravanje bolje provedbe raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora – dodali su.

Putem sekcije obrtnici su zahtijevali i da se predstavnike komore uključi u transparentnu raspodjelu sirovine, odnosno trupaca, kao i u sve ostale aktivnosti vezane za provođenje Pisma razumijevanja koje je potpisano 2017. godine.

zatvori