Utorak, 19. ožujka 2024.

Koprivničkim studentima na raspolaganju stipendije od 550 do 1.600 kuna

Grad Koprivnica i u ovoj akademskoj godini stipendira redovne studente s područja grada.

Tako će se odobravati 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.100 kuna za studiranje u inozemstvu. Isto tako, stipendije za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto odobravat će se stipendija u iznosu 800 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1.600 kuna za studiranje izvan Hrvatske.

Iz Gradske uprave poručuju da će biti odobreno i 12 stipendija studentima za deficitarna zanimanja utvrđena po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ona će iznositi 800 kuna mjesečno i to za sljedeće stručne i sveučilišne studije: građevinarstvo, sestrinstvo, predškolski odgoj, proizvodno strojarstvo, elektrotehnika, medicina, matematika, fizika, informatika, rehabilitacija, logopedija, njemački jezik i književnost, engleski jezik i književnost, farmacija, dentalna medicina i računarstvo.

Spomenimo da je natječaj otvoren do 25. listopada, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju sljedećih kriterija: vrsta studija, godina obrazovanja, uspjeh u prethodnom obrazovanju, prihod po članu domaćinstva, nadareni studenti odnosno nadareni učenici te volontiranje.

Dodajmo da su sve informacije o prijavi na natječaj i potrebnoj dokumentaciji dostupne na mrežnoj stranici Grada Koprivnice.

zatvori