Subota, 20. travnja 2024.

ISKORISTIO POZICIJU Lagao i lažirao kupoprodajne ugovore pa si pribavio više od pola milijuna kuna

Policajci Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 30-godišnjakom s područja županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave i prijevara.

U policiji ističu kako se sumnja da je osumnjičeni kao direktor dviju tvrtki počinio više kaznenih djela prijevare na način da je s više osoba dogovarao isporuku vozila, za što su mu one davale predujam, dok vozila nije isporučio, a čime je tvrtkama pribavio nepripadajuću imovinsku korist u iznosu od nešto više od 561.000 kuna.

– Sumnja se da je osumnjičeni od 35-godišnjaka preuzeo vozilo radi popravka te mu ga nije vratio, već ga je prodao trećoj osobi. Na kupoprodajnom ugovoru krivotvorio je potpis oštećenog, oštetivši ga za 89.000 kuna – nastavljaju u policiji.

Uz to, osumnjičeni je s 44-godišnjakom dogovorio prodaju njegovog vozila te se obvezao da će vlasniku isplatiti vrijednost vozila. Na kupoprodajnom ugovoru krivotvorio je potpis, dok vozilo, kao ni novac nije vratio oštećenom, oštetivši ga tako za 60.000 kuna.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprave i prijevara protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku – zaključuju u policiji.

zatvori