Petak, 29. ožujka 2024.

Inline hokejaši odlično otvorili novu prvenstvenu sezonu

Članovi Inline hokej kluba Koprivnica uspješno su počeli s natjecanjima Prvenstva Hrvatske.

Kako poručuju iz kluba, ove godine Koprivničancima su se priključili i igrači iz zadarskog prijateljskog kluba Bura koji su, ističu, donijeli osvježenje, dozu mladosti i pojačali borbenost hokejaša.

– Na krilima te nove mladosti ostvarena je pobjeda protiv rivala iz Samobora, Inline hokej kluba Srake. Prvenstvo se i ove godine održava u Karlovcu u dvorani koja je preuređeni prostor stare vojarne u koji su karlovački hokejaši uz potporu grada uložili vlastito vrijeme i financijska sredstva kako bi omogućili razvoj najbržeg sporta – objašnjavaju.

Zadovoljan osvježenim postavom, ali i rezultatima prvog kola je i predsjednik kluba Tomislav Turk.

– Ovo osvježenje igračima iz prijateljskog kluba omogućilo nam je da igramo s tri linije tako da u svakom ulasku na teren igrač može dati svoj maksimum i ne mora se, kao do sada,
“šparati” da bi uspio odigrati cijelu utakmicu. Hokej je brz, dinamičan i izuzetno naporan tako da ne čude česte izmjene. Uz ovakvu klupu i mi vremešni hokejaši imali smo dovoljno snage za uživanje u borbi koja nam je donijela dugo očekivanu pobjedu – istaknuo je.

U klubu još napominju kako se nadaju da će se u Koprivnici uspješno izgraditi igralište za inline hokej, a čime bi se stvorili uvjeti za ozbiljniji rad s mlađim naraštajima.

– Naši mali hokejaši, osvajači turnira “Ledeni PAK 2019”, koje ste do sada jedino mogli vidjeti tijekom zime na gradskom klizalištu, dobili bi uvjete koje većina koprivničke djece koja sudjeluje drugim sportovima ima u obliku dvorana, umjetnih travnjaka i adekvatnih podloga. Za početak komadić asfalta na kojem bi se postavio teren za trening, napredovanje i igranje. Možda uz očekivanog koprivničkog Messija ili Modrića odraste i koprivnički Wayne Gretzky, Connor McDavid ili Tom Zanoški – zaključuju u klubu.

Dodajmo da sljedeće kolo koprivnički klub planira odigrati u Zadru.

Izvor: IHK Koprivnica
zatvori