Četvrtak, 18. travnja 2024.

Hrupec uoči derbija s Lokomotivom: Poštujemo protivnika, očekujemo dobru igru

Rivali Podravka Vegeta i Lokomotiva sastat će se u subotu u sklopu četvrtog kola Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati u koprivničkoj Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, a kako poručuju iz kluba, u koprivničkoj ekipi vlada pozitivna atmosfera koja je posljedica dobrog natjecateljskog niza.

Svjestan toga je i trener Neven Hrupec koji vjeruje u svoju ekipu, a valja naglasiti da nema niti ozbiljnijih problema s ozljedama.

– Pripremamo se dobro i znamo što nas očekuje. Znamo koji nam je zadatak, ali poštujemo Lokomotivu i trenera Šoštarića. U posljednjem zajedničkom susretu Kupa ta nas je ekipa pobijedila sa znatnom gol razlikom i to apsolutno poštujemo. Pripremamo se i želimo pokazati da smo nova ekipa. Očekujem dobru igru, ali i sigurnu i uvjerljivu pobjedu – rekao je.

Dobru igru očekuje i kapetanica momčadi Larissa Kalaus.

– U našoj ekipi vlada dobra atmosfera i smatram da smo u dobrom natjecateljskom ritmu te očekujem da ćemo dati sve od sebe – istaknula je.

Nekoliko riječi o ekipi u kojoj je provela niz godina, baš kao i Kalaus, kazala je Podravkašica Sara Šenvald.

– Očekuje nas derbi i jaka utakmica. Znamo kvalitete Lokomotive, ali isto tako smo svjesni i svojih kvaliteta te očekujemo da na domaćem terenu ostvarimo pobjedu – naglasila je.

S obzirom na to da Lokomotiva ima dosta izmjena unutar ekipe, pa i problema s ozljedama, postavlja se pitanje trenutne snage hrvatskih doprvakinja, no Kalaus i Šenvald složne su kako je riječ o pomlađivanju, a ne oslabljenju ekipe.

– Slažem se da se ne može reći jesu li slabije ili jače u odnosu na prošlu godinu. Kod trenera Šoštarića to nema veze, bez obzira na sastav ekipe on uvijek ima sustav gdje je fokus na brzoj tranziciji te agresivnoj obrani uz doprinos dobre golmanice – zaključila je Šenvald.

Dodajmo da je ulaz na utakmicu slobodan, a svi zainteresirani navijači i gledatelji uz COVID potvrde i osobni identifikacijski dokument mogu doći bodriti djevojke. U dvoranu može ući 400 navijača.

>> FOTO Podravkašice uvjerljivo slavile u Sesvetama

Spomenimo da je Podravka Vegeta trenutno u dinamičnom natjecateljskom ritmu pa je raspored prilično zahtjevan, i u Ligi prvakinja i u domaćem prvenstvu.

– Nakon što su jučer ostvarile uvjerljivu pobjedu u trećem kolu lige protiv Sesveta, već se moraju okrenuti novom izazovu u prvenstvu. Cure još očekuju video analize i treninzi čime će zaključiti ovaj radni tjedan i spremno dočekati subotnji derbi. Nakon toga neke igračice odlaze u svoje reprezentacije, a ostali dio ekipe nastavlja s pripremama za izazove koji slijede nakon završetka službenog Team weeka – spominju u klubu.

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori