Utorak, 19. ožujka 2024.
No menu items!

FOTO Zanimljivim aktivnostima obilježen Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježen je u petak u Koprivnici i Virju.

Iz Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika Kroatischer Deutschlehrerverband–KDV- ogranak Koprivnica poručili su da se obilježavanje održalo ispred Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Tamo su održane prezentacije i zajedničke aktivnosti učiteljica i učenika triju koprivničkih osnovnih škola te Gimnazije Fran Galović.

– Učenici i prolaznici pokazali su odlično znanje njemačkog jezika te poznavanje zemljoznanstva njemačkog govornog područja odgovaranjem na pitanja raznih kategorija boje, brojevi, frazemi, germanizmi, običaji, znamenitosti i zemljopisne značajke Njemačke, Austrije i Švicarske te igara kolo sreće, Puzzle, Memory. Za pokazano znanje prolaznici su mogli osvojiti male i slatke nagrade – naglasili su.

Osim toga, gimnazijalka Marta Mesarić objašnjavala je učenicima osnovnih škola i prolaznicima kako pristupiti polaganju ispita Fit in Deutsch A1/ A2 , čiji dokaz o poznavanju jezika se izdaje u obliku međunarodno priznatog certifikata, a učenici Osnovne škole Braća Radić dijelili su prolaznicima brošure Deutsch öffnet viele Türen/ Njemački otvara mnoga vrata te letke 10 razloga za učenje njemačkog jezika.

Dodajmo da su i učiteljice njemačkog jezika Nikolina Zglavnik Matica, Anja Kenđelić i Nataša Sušanj iz Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara također obilježile Europski dan jezika u virovskom parku. Uz učiteljice je sudjelovalo i nekoliko učenica pomagačica iz viših i nižih razreda.

– Inicijativa, koja se pokazala kao pravi pogodak, izazvala je pozitivne reakcije učenika i građana. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i veselimo se već idućem obilježavanju Europskog dana jezika – zaključili su.

zatvori