Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Dodjelom medalja i diploma najuspješnijima završena ovogodišnja Olimpijada čitanja

Dodjelom medalja i diploma najuspješnijima završena je ovogodišnja Olimpijada čitanja.

U okviru programa koji već tradicionalno organizira Knjižnica i čitaonica Fran Galović, a koji je namijenjen učenicima od prvog do četvrtog razreda, u nešto više od dva mjeseca sudionici su pročitali ukupno 2.447 knjiga.

Njih najviše, po 72, pročitali su David Kiš i Maria Milanović Vugrač.

– Ovo je najviše pročitanih knjiga od kada se program provodi, čak 12 knjiga u prosjeku po sudioniku. U proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je ukupno 3.876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u šest godina porastao za četiri puta – rekla je Danijela Petrić iz knjižnice.

Dodala je da su tijekom ove godine djeca prihvatila i novu mrežnu stranicu projekta, a polovica sudionika upisala se i online te su ocijenili i recenzirali 196 knjiga.

– Djeca i roditelji iskazali su veliko zadovoljstvo programom, a ovaj rezultat oduševio je i knjižničare – zaključila je.

Najuspješniji čitači iz prvog, sada drugog razreda su David Kiš (72 knjige), Ella Schuster (41), Anamaria Van Bregt (33). Iz drugog, odnosno danas trećeg razreda, najuspješniji su Ena Jandrašic (50 knjiga), Iva Petrović (43), Vida Klasan i Leon Filip Razman (40). Najviše pročitanih knjiga u kategoriji trećih, danas četvrtih razreda su Maria Milanović Vugrač (72 knjige), Leona Salajpal (62), Maja Horvatić (57). U posljednjoj kategoriji, među najuspješnijima su Tera Lacković (31 knjiga), Klara Kovačić (27), Petar Lovasić (22), danas učenici petog razreda.

Spomenimo da su završnoj svečanosti prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, knjižničarke Danijela Petrić, Jasminka Vajzović, Ida Gašpar i Anastazija Vedriš te ravnatelj knjižnice Karlo Galinec.

zatvori