Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: VELIKA AKCIJA POLICIJE Sedam osoba ‘palo’ s većim količinama kokaina, amfetamina i marihuane

Policijska uprava koprivničko-križevačka predstavila je rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja više kaznenih djela zlouporabe droga.

Romano Vaupotić, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, na današnjoj je konferenciji tako rekao kako je dovršeno višemjesečno istraživanje nad ukupno sedam muških i ženskih osoba – pet s područja Križevaca te dvije iz Zagreba.

– Sumnjamo da su počinili veći broj raznih kaznenih djela iz domene područja zlouporabe droga. Sumnjamo da su neovlašteno proizvodili i prometovali drogama te omogućili trošenje droga većem broju osoba preprodajom većih količina – objasnio je i dodao kako su pojedinci policiji već bili poznati.

Istraživanje je doseglo vrhunac tijekom jučerašnjeg dana kada su policajci temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru na više lokacija izvršili pretrage osoba te različitih objekata i vozila.

– Pronašli smo i oduzeli 120 grama kokaina, 417 grama amfetamina, 9.467 grama marihuane, veći broj injekcijskih i plastičnih igli, nekoliko digitalnih vaga, drobilica, veći broj posuda s tragovima droga, 20-ak komada pištoljskog streljiva, jedan neovlašteno posjedovani pištolj i veći broj različitih predmeta kojima utvrđujemo porijeklo – istaknuo je.

Zbog sumnje u počinjenje ovih kaznenih djela, protiv osoba je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru i predane su pritvorskom nadzorniku.

– Protiv jednog od osumnjičenika je podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz domene Zakona o oružju, a još uvijek smo u fazi prikupljanja različitih pojedinosti za jednu uključenu osobu – dodao je Vaupotić i spomenuo kako je za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnim drogama predviđena zatvorska kazna do 12 godina.

Po pitanju vrijednosti oduzete materije na crnom tržištu, Vaupotić je naglasio kako o konkretnim iznosima ne bi raspravljao, no poznate su pojedinačne cijene.

– Gram kokaina na crnom tržištu je od najmanje 450 kuna naviše, amfetamina 100-tinjak kuna, 15-ak kuna je gram marihuane i slično – zaključio je.

zatvori