Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Svečano obilježena 30. godišnjica ustrojstva ratne postrojbe 61. lad PZO Koprivnica

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Klub 61. lad Protuzračne obrane Koprivnica jučer je u Koprivnici svečano obilježena 30. obljetnica ustrojavanja ratne postrojbe 61.lad PZO Koprivnica.

Svečanost je započela kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a svečanost je vodio predsjednik Udruge Ranko Vrban.

Ispred Koprivničko-križevačke županije počast braniteljima je odao župan Darko Koren koji je podsjetio na važnost očuvanja sjećanja na slavne trenutke Domovinskog rata u kojem su svoje živote i zdravlje žrtvovali brojni hrvatski branitelji te tim nesebičnim činom dali nemjerljiv doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske.

Uz župana, počast braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda pukovnik Zvonko Beljo, umirovljeni general i glavni tajnik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić, umirovljeni pukovnik Nenad Barić, ratni zapovjednici s područja Koprivničko-križevačke županije, voditeljica Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja Tatjana Mihaldinec, predstavnici braniteljskih udruga i suborci iz ratne postrojbe 61. lad PZO Koprivnica.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća te molitve u kapelici sv. Florijana služena je sveta misa pod vodstvom kapelana Policijske kapelanije vlč. Ozrena Bizeka, a program se nastavio u Domu Vinica gdje je otvorena izložba fotografija “Nekad i sada”.

zatvori