Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slavenaši primili gol u zadnjoj minuti i u utakmici protiv Istre uzeli samo bod

Nogometaši Slaven Belupa u devetom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Istrom 1961. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš rezultat je bio 1:1.

Kako su poručili iz kluba, trener Zoran Zekić u današnjem susretu nije mogao računati na kartoniranog Bogojevića te ozlijeđene Božića, Zvonareka i Hlevnjaka, a u odnosu na utakmicu s Rijekom napravio je tri izmjene pa su od prve minute krenuli Glavčić, Zapata i Krstanović.

– Gosti su prvi zaprijetili u današnjoj utakmici. Nakon jedne kontre pucao je Serderov, no Čović je izvrsnom reakcijom spasio svoja vrata. Naša je momčad u 26. minuti preko Glavčića bila blizu gola. Njegov pokušaj iz slobodnog udarca završio je na vratnici. Zapatin udarac iskosa s lijeve strane nedugo nakon toga nije bio dovoljno precizan. U 38. minuti susreta Navarro je u izglednoj situaciji srušio Brkovića i za taj start zaradio crveni karton. Iz tog slobodnog udarca Glavčić je tukao tik uz vratnicu. Do kraja prvog poluvremena pokušavali su Brković i Marina, no nakon 45 minuta golove nismo vidjeli – izvijestili su iz kluba.

Koprivnička je momčad u vodstvo stigla u 49. minuti susreta. Kazneni udarac kojeg je izborio Marina realizirao je Krstanović za 1:0. Deset minuta kasnije snažan udarac Marine iz daljine obranio je Lučić. Okušao je i Goda svoj udarac iskosa s lijeve strane, no nije bio precizan. U drugoj polovici utakmice Farmaceuti nisu uspijevali probiti gusti blok Puljana, a onda su gosti u 90. minuti preko Perkovića izjednačili na 1:1.

U idućem kolu Slavenaši će u Koprivnici ugostiti Dinamo. Utakmica će se igrati u subotu, 25. rujna s početkom u 17 sati.


18. rujna 2021. – 9. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 1:1 (0:0)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Grgić, van Bruggen, Soldo, Goda – Caimacov (od 84. Kocijan), Marina – Glavčić, Brković (od 74. Paracki), Zapata (od 68. Monjac) – Krstanović (od 83. Hadžić). Trener: Zoran Zekić.

NK ISTRA 1961: Lučić – Navarro, Silva, Galilea, Marin (od 80. Perković) – Perera, Blagojević, Abdallahi (od 74. Lisica) – Serderov (od 46. Hujber), Beljo (od 63. Mišković), Bande (od 80. Iličić). Trener: Gonzalo Garcia.

Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Dino Knez (Osijek), Kristijan Novosel (Valpovo) i Andrej Burilo (Osijek)

VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Borut Križarić (Čakovec).

Strijelci: 1:0 Krstanović 49′, 1:1 Perković 90′

Žuti karton: Marina 16′, Brković 64′, Monjac 90′ (Slaven Belupo); Abdallahi 15′ (Istra 1961)

Crveni karton: (Slaven Belupo); Navarro 38′ (Istra 1961)

 

zatvori