U sklopu trećeg kola Prve hrvatske rukometne lige za žene rukometašice Podravka Vegete uvjerljivo su slavile protiv Sesveta.

Iz kluba poručuju kako je susret odigran u Sportskoj dvorani Gimnazije Sesvete, a snage Podravke slavile su s 36:19, dok su na poluvrijeme otišle s 16:9.

– Podravkašice su se prvi puta odvojile u sedmoj minuti na plus tri za vodstvo 3:6. Nakon što su Sesvete došle do izjednačenja pogotkom Bešen u 14. minuti svoju radnu temperaturu su dostigle i Podravkašice te krenule uzlazno. Serijom od tri pogotka ponovno dolaze na plus tri u 17. minuti, rezultat je 6:9. Nakon što su se domaće igračice pokušale priključiti ulaze Podravkine igračice ponovno u seriju 4-0 i odvajaju se na plus šest za 7:13. Do kraja prvog dijela ostaju u vodstvu za rezultat poluvremena 9:16. Najefikasnije su u prvom poluvremenu bile Karlovčan sa šest i Franušić sa četiri pogotka – ističu u klubu.

Nastavljaju kako u drugom poluvremenu Podravkine igračice podižu tempo i nakon četiri minute s nekoliko brzih pogodaka već su na +10, a rezultat je 10:20. Nakon sedam minuta Podravka Vegeta je na +13, dok je domaća ekipa do tog trenutka zabila tek jedan pogodak pa je trener Rokavec pozvao minutu odmora.

– Do kraja naše cure povećavaju rezultatsku prednost i upisuju pobjedu 19:36 – zaključuju u klubu.


Sportska dvorana Gimnazije Sesvete. Gledatelji: 30 Sutkinje: Vedrana Kolarek i Kristina Majpruz. Delegat: Roberto Lozančić.

Sesvete: Mamić (1), Beličev (11);Lujić 1, Tupek 3, Bešen 4, Grlić, Janković-Miloš 1, Cvitanović 2, Krezo 1, Brkić 3, Gavrilović 1, Gunjević 1, Zovko, Ćoraš, Jurina 1, Curić 1. Trener: Davor Rokavec.

Podravka Vegeta: Tucaković (6),Dumanska (7); Zadravec 8 , Kalaus, Karlovčan 7, Popović 3, Milošević, Milosavljević 1, Mugoša 3, Franušić 4, Buljan, Šenvald 2, Ilyna, Milić 3, Stelmakh 2, Bazaliu 3. Trener: Neven Hrupec.