Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: PODRAVKA DOČEKUJE BUKUREŠT Hrupec: Borit ćemo se uz veliko poštovanje

Rukometašice Podravka Vegete u trećem kolu DELO EHF Lige prvakinja u subotu će na domaćem terenu odmjeriti snage s Bukureštom.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, a kako poručuju iz kluba, Bukurešt u Koprivnicu dolazi nakon dvije izgubljene utakmice te je željan bodova. Valja naglasiti kako su Podravkašice pobjedom protiv Budućnosti odlično ušle u novu sezonu prvenstva, dok su prošli vikend s FTC-om zabilježile poraz.

>> FOTO Podravka Vegeta pred domaćom publikom svladala Budućnost

– U jučerašnjoj utakmici drugog kola Prve hrvatske rukometne lige s Trešnjevkom smo testirali Leu Franušić koja se potpuno vratila nakon ozljede. Imamo 17 igračica na raspolaganju i imam neke slatke brige, moram se odlučiti za njih 16. Cure su jučer odradile vrlo ozbiljno utakmicu, rade stvarno kvalitetno i dobro. Svjesni smo svega, dobro poznajemo ekipu Bukurešta i znamo što nas očekuje. Optimisti smo i uz veliko poštovanje napravit ćemo sve da se borimo i da napadnemo – rekao je trener Podravkašica Neven Hrupec na današnjoj najavnoj konferenciji za medije.

>> FOTO Podravka Vegeta upisala uvjerljivu pobjedu protiv Trešnjevke

Ekipa Bukurešta dobro je pokrivena na svim pozicijama, a njihove redove krase značajna imena, dobro poznata u ženskom rukometu, nastavljaju u klubu. No, nakon dva poraza ovo je kolo za njih izuzetno važno.

– Sigurno da dolaze s imperativom pobjede. Mi smo pogledali obje njihove utakmice, a jučer smo pogledali i utakmicu s Rapid Bukureštom koji je izuzetno jak ove godine te je kupio dosta pojačanja. Rekao bih da su u tom ogledu odigrali svoju najbolju utakmicu i ja kao trener sam svjestan snage koju imaju. Puno toga ovisit će o Cristini Neagu koja je igračica koja može dobiti svaku ekipu na ovom svijetu. Kad je ona motivirana i spremna, sve igračice pored sebe napravi 20 do 30 posto boljima. Podravka može za njih biti iznenađenje jer imamo dobru atmosferu, pozitivnu energiju i mislim da se ove djevojke ne boje. Poštujemo ih, ali dat ćemo sve od sebe – nastavio je Hrupec.

>> FOTO Podravka Vegeta zabilježila poraz od FTC-a

Dodao je kako bi puna dvorana bila velika pomoć Podravkašicama u novom europskom izazovu.

– To bi nam u takvim utakmicama puno značilo jer su znale u takvoj atmosferi padati i ekipe slične veličine. Ako si u stanju dobiti Bukurešt s takvim imenima i s takvom snagom ekipe, onda možeš igrati i Final Four. Moramo biti stabilni i stajati čvrsto s obje noge na zemlji te probati dobiti tu utakmicu, ali moramo biti realni. U ovom trenutku oni su favorit, no to ne znači da favorit svaki puta pobjeđuje – zaključio je Hrupec.

Podravkašica Dizyiana Ilyna naglasila je kako momčad utakmicu spremno dočekuje.

– Napravili smo dobru pripremu u novom tjednu. Odigrali smo utakmicu u hrvatskoj ligi i pokazali smo sve ono što želimo prezentirati i u utakmici s Bukureštom. Imamo dobru atmosferu i spremni smo za borbu u ovoj utakmici – rekla je.

Za utakmicu je motivirana i Bianca Maria Bazaliu koja je u Podravku stigla upravo iz Bukurešta.

– Čekam ovu utakmicu jer osjećam dobru atmosferu u našoj ekipi, nadam se da će na samom kraju sve završiti dobro za nas. Što se tiče igračica, jako je teško istaknuti one ponajbolje jer su jako dobra ekipa i imaju dobre pojedinke. Znamo s kime ćemo odmjeriti snage, pripremamo se jako dobro te s nestrpljenjem očekujemo utakmicu – rekla je Bazaliu.

Spomenimo kako će se okršaj održati uz podršku publike, a bit će dostupno 400 besplatnih ulaznica koje će se moći preuzeti na ulazu u dvoranu u petak od 14 do 17 sati.

– Sve ulaznice koje ostanu bit će dostupne na ulazu u dvoranu uoči same utakmice. Ulazak je dozvoljen uz COVID potvrdu, osobni identifikacijski dokument i masku – zaključuju u klubu.

zatvori