Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Podravci briljirali na adrenalinskom jet ski natjecanju u Zadru

U Zadru je proteklog vikenda održano posljednje ovosezonsko natjecanje Jet Ski Alpe Adria Toura, a na kojemu su nastupili i podravski sportaši.

Kako poručuju iz Jet Ski kluba Racer, natjecanje u Zadru bilo je zahtjevno pošto se odvijalo na moru gdje su učestaliji i veći valovi. Budući da su trkači naviknuti trenirati na jezerima, potrebno je više kondicije i snage za svaku od utrka koja traje 12 ili 15 minuta plus jedan krug, a po natjecanju svaka od klasa vozi od dvije do četiri utrke, objašnjavaju.

– Dorijan Jakopanec koji ima 12 godina zauzeo je prvo mjesto na utrci u subotu, prvo mjesto na utrci u nedjelju u klasi Junior Ski GP3.2 te ukupno prvo mjesto natjecanja i ovogodišnjeg prvenstva. Dorijan se isto tako sa svojim Kawasakijem okušao u utrci klase GP3 gdje se borio sa starijim i iskusnijim trkačima od sebe. Iako je najmlađi natjecatelj u toj klasi pokazao je koliko se spremno i hrabro nosi s novim izazovima, odvozivši tako četiri u trke ovog vikenda – ističu u klubu.

Dodaju kako je 19-godišnji Dino Jakopanec sa svojim Kawasakijem vozio klasu Ski GP2. U prvoj utrci u subotu plasirao se na peto mjesto, dok je u drugoj postigao treće, što mu je donijelo ukupno treće mjesto ovog natjecanja i ovogodišnjeg prvenstva.

Uz to, nastupio je i 39-godišnji Goran Kuzmić kojemu je ovo bilo tek drugo natjecanje u kategoriji.

– U klasi Ski GP2 u prvoj utrci u subotu plasirao se na šesto mjesto, kao i u drugoj te je ukupno zauzeo šestu poziciju na ovom natjecanju i u prvenstvu – zaključuju u klubu.

zatvori