Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO: POČINJE LIGA PRVAKINJA Hrupec uoči Budućnosti: Očekujemo borbenu ekipu, optimizam mora biti prisutan

Igračice Rukometnog kluba Podravka Vegeta novu sezonu DELO EHF Lige prvakinja otvorit će u subotu od 18 sati protiv crnogorske Budućnosti.

Podravkašice igraju na domaćem terenu u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, a kako je to povodom susreta rekao trener Neven Hrupec, subotnja utakmica bit će specifična jer domaće snage nemaju previše informacija o izmijenjenom sastavu protivnica, no u istoj se situaciji nalaze i Crnogorke.

– Znamo da su određene iskusne igračice napustile Budućnost, ali i da imaju dosta pojačanja, no imamo ih i mi. Očekujemo borbenu, disciplinirani i čvrstu ekipu, na to se trebamo adaptirati i dati sve od sebe da odigramo što je bolje moguće – kazao je i dodao kako je Budućnost momčad koju je potrebno respektirati.

S druge strane, novi sastav Podravka Vegete sastavljen je od dobre, radne i perspektivne ekipe.

– Treba nam strpljenja, preko noći se sigurno neće napraviti ništa. Do polusezone će igra izgledati drugačije, a u prvu utakmicu idemo na glavu po pobjedu. Stvari će zatim sjedati na svoje mjesto – poručio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Vezano uz treninge i prijateljske susrete, Hrupec je spomenuo kako se pripremne i prvenstvene utakmice razlikuju. Prava sklad momčadi na terenu će stoga isplivati tek u nadolazećim susretima.

– Pripremne utakmice smo koristili i kao treninge. Primjerice, prije utakmice s Krimom smo trenirali dva dana zaredom po dva sata, a nakon toga ju odigrali na način da smo svima dali šansu jer su ju igračice i zaslužile, rezultat nije bio primaran. Po pitanju uigranosti, nedostaje nam 10-ak do 15-ak zajedničkih utakmica kako bi sve kockice sjele na svoje mjesto. Lakše bi bilo da se ekipa samo malo promijenila, no velike promjene iziskuju veće pripreme i izgradnju od starta, i u obrani, i u napadu. Igračice na terenu moraju shvatiti jedna drugu i upoznati se kroz utakmice – jasan je bio Hrupec.

Iako bi Podravakšicama išlo u korist da je ekipa uigranija, Hrupec je nastavio kako je Budućnost protivnik kojega se može pobijediti.

– Bilo bi lijepo pobijediti zbog samopouzdanja. Da su došle druge ekipe, opet bi jednako ušli u susret. Idemo probati pobijediti svaku utakmicu, optimizam mora biti prisutan prije svega – naglasio je.

Sličnog stava bila je i Podravkašica Dejana Milosavljević koja je istaknula kako se veseli izlasku na teren.

– Jako smo nestrpljive, jedva čekamo da sve krene. Teške, naporne i duge pripreme su iza nas. Jedva čekamo pokazati sve što smo napravile, nadamo se najboljem – objasnila je i spomenula kako će ove godine na prvenstvu biti napravljen korak više.

Snimio Valentino Štefanek.

Dijana Mugoša, još jedno lice Podravka Vegete, komentirala je kako će subotnja utakmica biti posebna, no ništa manje važna nego ostale.

– Za sve utakmice se pripremamo 100 posto, atmosfera je dobra i ima dosta novih igračica koje jedva čekaju da utakmica počne. Dat ćemo svoj maksimum, dobro se pripremamo – zaključila je Mugoša i spomenula kako protivnice dobro poznaje budući da s njima igra u reprezentaciji.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo da će se ulaznice za subotnji susret dijeliti isključivo u petak od 14 do 17 sati, a postupak će proceduralno biti isti kao i onaj tijekom Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo. Posjetitelji će morati doći pred dvoranu, reći ime i prezime i pokazati važeću COVID potvrdu.

Dodajmo da će utakmicu suditi suci iz Slovenije, dok će delegat biti iz Mađarske.

zatvori