Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Ljubić: Na koronavirus je pozitivno 59 učenika, četiri razreda su na online nastavi

U protekla 24 sata na području Podravine i Prigorja potvrđena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Rekao je to načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na današnjoj konferenciji za novinare i dodao da je trenutno aktivno 220 slučajeva ove bolesti, ozdravilo je 35 osoba, a na bolničkom liječenju je 19 pacijenata.

>> U koprivničkoj bolnici 19 pacijenata zaraženih koronavirusom, četvero na respiratoru

Kada je riječ o školama, načelnik ističe da je koronavirusom zaraženo 59 učenika, a 133 su u samoizolaciji. Pozitivno je i šest nastavnika, a dva su u samoizolaciji. Kada je riječ o nenastavnom osoblju, jedna je osoba pozitivna na koronavirus, a četiri su u samoizolaciji. Osim toga, četiri razreda su na online nastavi.

– Nastava ide redovito, sve škole funkcioniraju, nadamo se da će tako i dalje ostati. Epidemiološka služba u suradnji s ravnateljima svakom razredu i svakoj školi pristupa individualno, prvenstveno se vodi briga o zdravlju i sigurnosti učenika, a nakon toga o tome da se nastava odvija redovno jer je to najbolji i najkvalitetniji oblik nastave i želja nam je da što dulje učenici pohađaju kontaktnu nastavu – zaključio je Ljubić.

zatvori