Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: JOŠ MALO I PONEDJELJAK U školske klupe sjeda 2.434 učenika, tek jedan prvašić više nego lani

U školske klupe koprivničkih osnovnih škola u ponedjeljak će sjesti 2.434 učenika.

S obzirom na sve što su roditelji, učenici, nastavnici i učitelji proživljavali protekle dvije školske godine zbog epidemije koronavirusa, veseli činjenica što se situacija, kada govorimo o nastavi, vraća u jedan malo normalniji okvir nego li prije točno godinu dana.

Rekao je to danas koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić prilikom predstavljanja već tradicionalnog 15. po redu projekta “Veselo u školu”.

– Školarcima želim uspješan povratak i da uživaju u tome što nisu više na online nastavi te da se pridržavaju svih preporuka. Svima skupa držim fige da mogu normalno polaziti školu i uživati u svojim školskim danima. Što se tiče naših prvašića, ove godine imamo jednog više nego lani, posebno apeliramo na sudionike u prometu da paze, da smanje nervozu i da doista pomognemo klincima da čim lakše prebrode taj svoj ulazak u školske klupe – kazao je Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

Kako bi školarcima uljepšali, a roditeljima financijski olakšali, prve školske dane, Grad Koprivnica je izdvojio 100.000 eura proračunskih sredstava za radne bilježnice, a nastavljena je i tradicija podjele besplatnih bilježnica kojih je ove godine napravljeno više od 42.000 i to zahvaljujući mnogobrojnim partnerima.

– Puno nam znači što imamo financijsku snagu da možemo i na taj način pomoći i olakšati roditeljima povratak djece u školu, kad obično i jesu povećani izdaci. Obrazovanje je uz zdravstvo najvažnija grana javne uprave koja može postojati u jednoj zemlji, ali ako to obrazovanje nije proaktivno i inovativno te ne zadovoljava potrebe gospodarstva i ne stvara ljude koji su potrebni gospodarstvu, tada bismo se svi mogli zavrtjeti u jednom krugu koji ne bi imao nikakvog smisla za budući razvoj našeg grada, županije i države. Mi to imamo – rekao je gradonačelnik i zahvalio svima koji su podržali ovaj projekt.

Snimio Valentino Štefanek.

Jedan od partnera na projektu je i naša prehrambena kompanija Podravka pa je tako Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Dječja hrana, slastice i snack iz Podravke, uime svih partnera naglasila da je veliko zadovoljstvo sudjelovati u takvom projektu.

– Posebno veseli što je ova aktivnost namijenjena djeci i mladima. Drago nam je da osim što uveseljavamo početak školske godine djeci, na neki način pomažemo i olakšavamo roditeljima, pomažemo financiranje školske opreme odnosno potrepština za novu godinu. Svima želim zdravu i uspješnu školsku godinu, a ponajviše djeci da se vesele, uče u školskim klupama i da se druže, jer to je bit djetinjstva – zaključila je Višnić.

Snimio Valentino Štefanek.

Lijepim željama pridružila se i ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović koja je napomenula da upravo zahvaljujući brizi Grada, ali i partnera, koprivničke škole predstavljaju uzor svima u Hrvatskoj.

– Popis sponzora koji sudjeluju u ovom projektu je impresivan. To mi pokazuje koliko naša sredina misli o nama. Kao ravnatelji osjećamo se ugodno, dobro i ponosno zato što imamo vas koji nam uskačete kad god vam se obratimo za pomoć, ne samo u ovom, već i u mnogim projektima koje radimo – napomenula je ravnateljica.

Snimio Valentino Štefanek.

Spomenimo da su partneri na ovom projektu Podravka, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koming, Koprivničke vode, OTP banka, Tehnix, Vemo Trade, Hartmann, Belupo i Pro-ping.

zatvori