Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Hrupec uoči FTC-a: Idemo se boriti s optimizmom

Rukometašice Podravka Vegete u subotu s početkom u 18 sati u Mađarskoj gostuju kod FTC Rail Cargo Hungarie.

Podsjetimo, Podravkašice su proteklog vikenda u Koprivnici pobijedile Budućnost i tako si osigurale najbolje otvaranje prvenstva još od 1999. godine. Kako je to naglasio trener Neven Hrupec, početna pobjeda puno je značila, no potrebno je još rada i susreta.

– Bit će sigurno i pobjeda i poraza i nekih iznenađenja, ali prvenstveno vjerujem u rad i ono što će vrijeme donijeti. U to ne sumnjam i znam da ćemo rasti i biti sve bolji i bolji. Što se tiče Budućnosti, bili smo dobri, pogotovo prvo poluvrijeme. Sve smo analizirali i vidjeli što se desilo u trenutku pada, ali i to je sastavni dio svega, mislim da curama ta pobjeda puno znači za samopouzdanje. Odigrali smo i jednu prvenstvenu utakmicu sa Zrinskim koja nam je odlično došla za pripremu – rekao je Hrupec.

>> FOTO Podravka Vegeta pred domaćom publikom svladala Budućnost

Nastavio je kako je za subotnju utakmicu naglasak stavio na obranu koja će morati biti na visokom nivou.

– Ferencvaroš je jedan protivnik s kojim su kao i s Gyorom utakmice jako teške. Bez obzira na to s kim igramo, moramo imati svoju igru i biti hrabri. Koliko smo spremni nešto napraviti to će vrijeme pokazati, ali nećemo se predati i misliti da je to nemoguće. Moramo biti realistični, FTC je dobra ekipa, pokrivena s vrhunskim igračima na svim pozicijama. Nedostaje im Aniko Kovačić, ali su uzeli Itanu Grbić iz Budućnosti da im nadomjesti taj nedostatak. Naše cure su dobre i zdrave, protiv Zrinskog sam poštedio Dejanu Milosavljević zbog manje povrede, a Lea Franušić će najvjerojatnije biti spremna tek od sljedećeg tjedna. Moram pohvaliti njihov rad na koji nemam nikakvih prigovora, idemo se boriti s optimizmom – istaknuo je Hrupec.

Yuliya Dumanska, vratarka Podravka Vegete, kazala je kako će nadolazeća utakmica biti teška.

– Moramo se fokusirati na sebe, igrati kao ekipa i odigrati dobru obranu, ali i postizati i neke lake pogotke iz prekida, polukontri i kontri. Atmosfera je dobra i sigurna sam da možemo otići tamo i boriti se, a vjerujem da možemo pokušati i ostvariti dobar rezultat – rekla je Dumanska koja je u prvom kolu upisala 11 obrana i bila vrlo važna karika u pobjedi domaće ekipe.

Bojana Milić, još jedno Podravkino lice, spomenula je kako koprivničke snage u utakmicu ulaze spremne.

– Očekuje nas teška utakmica. Imali smo ogled s njima ovdje na turniru, a rezultat je na kraju bio dobar s obzirom na to da znamo kakve vanjske igrače imaju i da su jedni od najboljih u ligi. Cijeli ovaj tjedan pripremamo taktiku za ono što dolazi i vjerujem da ćemo se boriti i dati sve od sebe na toj utakmici. Pobjeda protiv Budućnosti nam je bila vjetar u leđa, pokazali smo da možemo igrati sa svim ekipama – zaključila je Milić.

Spomenimo da će suci utakmice biti Amar Konjičanin i Dino Konjičanin iz Bosne i Hercegovine, a delegatkinja Janka Stasova iz Slovačke.

zatvori