Petak, 26. travnja 2024.

DVA RAZREDA NA ONLINE NASTAVI Ljubić: Problemi s pridržavanjem mjera javljaju se izvan škole

Na kraju drugog tjedna ove nastavne godine u podravsko-prigorskim školama primijećen je porast broja učenika pozitivnih na koronavirus.

Rekao je to Dravi.info načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić i dodao da je u ovom trenutku na našem području 38 pozitivnih učenika, a 137 ih je u samoizolaciji.

– Dva nastavnika su pozitivna, troje ih je u samoizolaciji dok kod nenastavnog osoblja nema ni pozitivnih ni onih u samoizolaciji. U suradnji epidemiologa s ravnateljem škola dva su razreda stavljena na online nastavu iz preventivnih mjera jer je u tim razrednim odjeljenjima bilo nešto više pozitivnih učenika i mogućnost kontakta bila je puno veća – kazao je Ljubić.

Istaknuo je da u školama nema problema s provođenjem i poštivanjem epidemioloških preporuka i mjera – svi ravnatelji, nastavnici, učenici, školski djelatnici i roditelji odgovorno se ponašaju u školama. No, načelnik stožera kaže da se problemi javljaju izvan škole.

– Primijetili smo da većina ovih pozitivnih učenika nije bila kontakt u školi s pozitivnim osobama nego van škole pa pozivam sve na odgovorno ponašanje i izvan nastave i škole u privatnom životu. Normalno je da naši učenici i nastavnici komuniciraju, izlaze, neki idu u kafiće, neki na koncerte, neki se bave sportom i tu postoji puno veća mogućnost kontakta s pozitivnim osobama i jedan dio učenika je uspio van škole biti kontakt i biti pozitivan – naglasio je Ljubić i pozvao sve na odgovorno ponašanje i izvan škole.

Što se tiče uvođenja dodatnih mjera, načelnik stožera kazao je da se one razmatraju u svakom trenutku, no svakoj školi i razredu se pristupa pojedinačno pa ovisno o situaciji na terenu epidemiolozi utvrđuju stanje na temelju kojeg se donose odluke.

zatvori