Petak, 29. ožujka 2024.

DAN POLICIJE Puž: Biti policajac nije samo posao, to je životni poziv koji zahtijeva zdrav razum i bistru glavu

Uoči dana svetog Mihovila, 29. rujna, danas su djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke tradicionalno obilježili Dan policije.

U jutarnjim satima u spomen na sve poginule i nestale pripadnike hrvatske policije u Domovinskom ratu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata. U župnoj crkvi svetog Nikole, uz prisustvo velikog broja policijskih službenika, zaposlenika svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave, predstavnika lokalne zajednice i obitelji poginulih, misno slavlje predvodio je policijski kapelan vlč. Ozren Bizek. Završna svečanost održana je u zgradi Policijske uprave koprivničko-križevačke gdje je načelnik Miroslav Puž upriličio prijam za sve uzvanike.

– Biti policajac nije samo posao. To je životni odabir, poziv koji zahtijeva od svakog policajca zdrav razum, bistru glavu i čiste prste. Policijski posao izuzetno je odgovoran, stresan i traži velika odricanja, posvećenost poslu te stalnu edukaciju i usavršavanje u obnašanju svakodnevnih radnih zadaća – kazao je Puž.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je da je koronavirus donio svoje zakonitosti i promjene te izmijenio stil života i posla.

– Donio je i strepnju među ljudi, ali i gospodarske promjene. Sa svime time pojavljuju se novi modeli kriminaliteta. Gledajući iz kuta Europske unije, ne smijemo zaboraviti ni na stalni pritisak migranata. Zato me veseli da u našoj policijskoj upravi imamo proaktivnu situaciju spremnu biti dijelom svoje društvene zajednice u kojoj živi, djeluje i kojoj pripada. Vašom otvorenošću, svakim iskorakom najbolje čuvamo ono što imamo, a zahvaljujući vama to imamo, a to su sigurnost i povjerenje. Kada bismo to izgubili, tada bismo znali što smo izgubili – poručio je okupljenima Jakšić.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren složio se s gradonačelnikom da je biti policajac odgovoran i pošten posao.

– Hrvatska policija je hrabrost, domoljublje, ljubav, stvaranje države, narod i još puno toga. Iza toga pojma, uz Hrvatsku vojsku, stoji epoha stvaranja hrvatske države. Upravo je hrvatska policija bila prva na braniku domovine u stvaranju temelja države. Sigurnost je jedan od najvažnijih elemenata svakog društva, a ima velik značaj i u gospodarstvu – zaključio je Koren.

U sklopu proslave Dana policije svečano je otvorena i izložba policijskih kapa policijskog službenika Željka Horvata.

zatvori