Utorak, 26. ožujka 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Strajnić iz Tehničara i Šumiga iz Borca složni: Čeka nas pravi županijski derbi

U drugom kolu Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica čekaju nas odlične utakmice, ali ipak se izdvaja susret Tehničara i Borca.

U posljednjih nekoliko godina između ova dva kluba stvoreno je jedno posebno rivalstvo kroz prvenstva i kupove, a od ove godine možemo ih gledati u istom rangu natjecanja. Ponajbolji županijski “španeri” igraju u obje ekipe pa će sigurno pucati od borbe i kvalitete. Subotnji susret koji počinje u 17 sati na Starome bregu najavili su nam sami akteri utakmice i bivši suigrači iz Nogometnog kluba Koprivnica Sanjin Strajnić iz redova domaćih i Patrik Šumiga iz redova gostiju.

– U prvom kolu smo teže od očekivanog izborili tri boda na gostovanju u Đurđevcu, već ta utakmica nam je pokazala da u ovoj sezoni neće biti laganog protivnika. Sada nam dolazi Borac, tradicionalno neugodan protivnik. Bit će to jedan pravi županijski derbi nadam se uz mnogobrojnu publiku. Borac je dodatno osnažio momčad i imaju mnogo individualne kvalitete. Mi moramo podići igru na višu razinu u odnosu na prvo kolo i moramo napraviti sve da bodovi ostanu u Cvetkovcu na Starom bregu – rekao je iskusni stoper Tehničara Strajnić.

Mladi ofanzivac Borca Šumiga kazao je da dolaze malo poljuljani nakon domaćeg poraza protiv ekipe iz Kloštra Podravskog (0:1).

– Sigurno ćemo kroz tjedan skupit glave i otputovati u Cvetkovec spremni. Atmosfera u ekipi je odlična te ćemo se “pofajtat” na terenu jedan za drugog. Što se tiče same utakmice, ne treba puno riječi trošiti o kakvom se derbiju radi, a sigurno će se i nas nešto pitati. Također mislim da će to biti prava nogometna poslastica i tom prilikom pozivam navijače da dođu u što većem broju – rekao je Šumiga.

Zanimljiv susret igrat će se i u Ferdinandovcu gdje domaćin dočekuje legradski Graničar. Jedni i drugi prvenstvo su otvorili pobjedama. Domaćini su slavili protiv novaka u ligi Graničara iz Bušetine s uvjerljivih 3:0 dok je Graničar s 2:1 svladao Suhopolje. Ostala dva predstavnika iz naše županije će na gostovanja, Picoki u Grubišno Polje kod Bilogore dok će Kloštrani gostovati u Bušetini kod Graničara. Čazma će biti domaćin Slatini, Suhopolje Gariću, a Pitomača će na vruć teren u Predavac.

zatvori