Utorak, 16. travnja 2024.

[3. HNL-SJEVER] Županijske snage na teškim gostovanjima

U četvrtom kolu Treće hrvatske nogometne lige Sjever svi će predstavnici Koprivničko-križevačke županije na gostovanja, i to dosta teška.

Radnik iz Križevaca će put Ždralova gdje će na Brdu kod Mladosti igrati derbi kola. Radnikovci su još uvijek 100-postotni s devet bodova, dok je ekipa Mladosti upisala njih sedam. U posljednjem je kolu u Ludbregu slavila protiv Podravine sa 4:2, dok su Križevčani na gostovanju kod Podravca slavili s istim rezultatom.

Virovci će pak na gostovanje u Orahovicu. Papuk je poražen u prvome kolu kod Koprivnice te je nakon toga odigrao neriješeno s Rudarom te slavio s 1:2 u Bjelovaru. Bit će ovo prilika za Virovce da se dokopaju prvih ovosezonskih bodova, no vjerojatno bi i s jednim bili zadovoljni.

Koprivnica je nakon furioznog prvog kola i petarde Papuku upisala dva čista poraza. Realno gledajući, porazi su upisani od jačih ekipa Međimurja i Poleta koje će se boriti za prvo mjesto prvenstvene tablice. U ovome će kolu zeleni na gostovanje u Varaždin kod Varteksa. Varaždinci imaju četiri boda te su u posljednjem kolu slavili s 0:1 na gostovanju kod Virovitice.

Baš će Virovitičani biti gosti u Ludbregu. Podravini će ovo biti drugo domaće kolo zaredom, u prošlome su poraženi od Ždralova. Spomenimo kako su Varteks i Podravina sredinom tjedna imali obaveze u Županijskom kupu. Oba su kluba uspješno premostili prepreke u osmini finala, Varteks je sa 4:0 izbacio Slobodu, dok su Ludbrežani slavili u Tuhovcu protiv Poleta s 0:2.

Međimurski derbi igrat će se u Svetom Martinu na Muri gdje će Polet ugostiti Rudar. Poletovci su veliki favoriti protiv ekipe iz Murskog Središća, no Rudari su nerijetko znali iznenaditi baš na gostujućem travnjaku.

Posljednji par donosi zanimljiv susret 100-postotnog Međimurja i sedmoplasiranog Bjelovara.

Spomenimo kako će se svi susreti igrati u subotu od 16:30, samo će Koprivnica u Varaždinu gostovati u nedjelju u 17 sati.


Raspored odigravanja četvrtog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

 

Trenutni poredak Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori