Četvrtak, 28. ožujka 2024.

[2. ŽNL] Bregovci imaju lak zadatak protiv Mičetinca, Omladincu u goste dolazi Rudar

Druga županijska nogometna liga kao da je jučer počela, a već smo na polovici jesenskog dijela.

Nakon šest odigranih kola uvjerljivo prvo mjesto drži bregovska Mladost koja na svome kontu ima 15 bodova, odnosno koja je upisala pet pobjeda i tek jedan poraz. Taj jedan poraz dogodio se prošle subote kada su Bregovci s visokih 5:2 poraženi od Starigrada u gostima. Najvjerniji pratitelj Mladosti je Prugovac koji je sakupio 13 bodova. Na dnu tablice nalazi se Mičetinac s tek dva boda.

Zanimljivo je da se Sokol iz Sokolovca koji je ove godine došao u ligu iz nižeg ranga natjecanja, smjestio na visoko treće mjesto s 12 bodova koliko ima i četvrti Čvrstec.
Ovaj vikend igra se sedmo kolo koje počinje subotnjom utakmicom u Prugovcu u 16 sati. Drugoplasiranoj momčadi na prvenstvenoj ljestvici u goste dolazi uvijek neugodan Hrvatski bojovnik.

Preostalih šest utakmica igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Prvoplasiranoj Mladosti u Koprivničke Brege dolazi posljednjeplasiran Mičetinac. Ova utakmica trebala bi biti rutinski zadatak za igrače Edija Blažekovića te sve osim uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Sokol na domaćem terenu dočekuje Podravec koji je ove godine nakon dobrog ulaska u sezonu zapao u jednu rezultatsku krizu. Sokol je, s druge pak strane, do sada pokazao jako lijep nogomet te je favorit u ovoj utakmici.

Rudar iz Glogovca nakon prošlotjednog remija sa Sokolom ovog tjedna odlazi na gostovanje u Herešin. Herešin je loše startao u sezonu, u šest odigranih kola imaju tek pet bodova te se nalaze na 11. mjestu. Rudar je u nešto boljoj poziciji – s dvije pobjede i tri remija nalazi se na šestom mjestu. Nedjeljna utakmica mogla bi biti izrazito čvrsta s malo golova u kojoj je teško prognozirati favorita.

Starigrad na krilima velike pobjede ostvarene protekle subotu, u nedjelju odlazi u Gornju Rijeku gdje ih dočekuje istoimeni domaćin.

Veliki prekodravski derbi igra se u Gotalovu gdje Gošku u goste dolazi susjedski rival Fugaplast. Obje momčadi nalaze se u donjem dijelu prvenstvene ljestvice. Domaćini su do sada sakupili jednu pobjedu više od Fugaplasta, koji ima pobjedu i remi u dosadašnjem dijelu prvenstva, te u ovu utakmicu ulaze kao favoriti.

Posljednji susret igra se u Svetom Petru Čvrstecu gdje u goste dolazi Prekodravac. Riječ je o ogledu četvrte i pete momčadi na prvenstvenoj ljestvici.


Raspored sedmog kola Druge županijske nogometne lige:

02.10.2021 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Hrvatski bojovnik
03.10.2021 16:00 Sokolovac NK Sokol – NK Podravec
03.10.2021 16:00 Herešin NK Omladinac – NK Rudar (G)
03.10.2021 16:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Prekodravac
03.10.2021 16:00 Gotalovo NK Gošk – NK Fugaplast
03.10.2021 16:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Mičetinac
03.10.2021 16:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Starigrad

zatvori