Srijeda, 24. travnja 2024.

VIDEO Prvi Zekićev intervju na klupi Farmaceuta: Ne želim pričati i obećavati, već donijeti energiju i vratiti vjeru

Novi trener Farmaceuta Zoran Zekić za klupske je stranice dao prvi intervju nakon dolaska u redove Slaven Belupa.

Zekić se tako osvrnuo na trenutnu situaciju u klubu, ali i na budući vlastiti angažman.

– Trebao sam u dva navrata doći u klub, tada je bila puno bolja financijska i bodovna situacija. Međutim, život piše razne priče, ne žalim se, dolazim u ovom trenutku i radujem se. Puno je izazova pred nama, ne bih želio pričati i obećavati, već donijeti energiju i vratiti vjeru. Želimo osvojiti čim više bodova – kazao je.

>> SLUŽBENO JE Novi trener Farmaceuta sjeda na klupu

U nogometu i životu nikad ne znaš što te čeka, kazao je to osvrnuvši se na očekivanja od koprivničke momčadi.

– Nekad jednostavno ne ide. Nadam se da ćemo dobiti malo brzine i dubine. Imamo 12 dana ispred sebe, trebamo se pripremiti za Rijeku pa ćemo nakon toga utakmicu po utakmicu. Važno je da nogometaši svaki dan dolaze pozitivni i da se raduju nogometu i životu te da ih prezentiraju onako kako to zaslužuju – naglasio je Zekić.

Zekić se dotaknuo i konkretnih načina na koje će treninzi, ali i budući nastupi funkcionirati.

– Momčad će se upoznati s nekim mojim zahtjevima, vidjet ćemo kako će to funkcionirati. Igrat ćemo malo brže, okomitije i s većim intenzitetom. Ne mogu ni ja biti tvrdoglav i mijenjati stvari. Imamo dosta mladih i iskusnih igrača, to je kombinacija koja bi trebala biti uspješna – nastavio je.

Po pitanju nogometnog stožera, Zekić je naglasio kako je sa sobom doveo dva stručna suradnika.

– Marko Matijević radi sa mnom zadnje tri godine, dok se Mario Kuić bavi analizom momčadi, počeo je raditi sa mnom i zadržao se već šest godina. Dečki su upoznati s mojim pristupom, svi su mi na pomoći. Potrebna je simbioza stožera i igrača – spomenuo je.

Ključ pobjede na domaćem terenu leži u agresivnijem i uvjerljivijem pristupu, a na jednak način potrebno je igrati i gostujuće susrete, dodao je.

– Premalo je pobjeda u zadnje vrijeme. Ako ništa, moramo doma igrati agresivnije s više vjere i pokazati da je ovo naš teren. Kad sam u Koprivnicu dolazio kao trener drugih momčadi, ovo je uvijek bilo teško gostovanje. To, nažalost, u zadnje vrijeme nije tako. Moramo igrati sa vjerom na gostovanju, a doma na isti način. Nema puno nepoznanica, moramo svaki put biti na nivou – zaključio je Zekić.

zatvori