Utorak, 26. ožujka 2024.

Uređenje kolnika u Gajevoj ulici u Novigradu Podravskom

Počeli su radovi na uređenju asfaltiranog kolnika u dijelu Gajeve ulice od raskršća s Podravskom magistralom, uz osnovnu školu i dječji vrtić do željezničke pruge u Novigradu Podravskom.

Radove organizira Županijska uprava za ceste, a izvodi Poduzeće za ceste Varaždin.

Za sada je uređena lijeva strana kolnika, a uskoro će biti i desna. To je nastavak vrlo dobre suradnje Općine i ŽUC-a.

Podsjećamo, Općina i ŽUC sklapaju ugovore po kojima Općina sufinancira uređenje prometnica na svom području, a koje su u nadležnosti ŽUC-a u paritetu po kilometru – oko 750.000 kuna ŽUC, a oko 140.000 kuna Općina.

Rezultat ove suradnje ostvarene u zadnjih dvije i pol godine je popravak i nanošenje novog sloja asfalta u širini kolnika na dionici ceste od granice s Općinom Hlebine, uz farmu, do desnog zavoja u Delovima, zatim od kućnog broja sedam u Delovima uz kuću domaćinstva D. Duge do odvojka za Poslovnu zonu u Gajevoj ulici te popravak asfalta u Gajevoj od odvojka za Poslovnu zonu do željezničke pruge, a sada se nastavlja popravak kolnika od željezničke pruge do križanja Gajeve s Koprivničkom ulicom (Podravskom magistralom).

– Sa ŽUC-om širimo suradnju i na drugim poljima kao na primjer katastarsko i gruntovno uređenje javno prometne površine ulice Blaža Mađera, a što će Općini omogućiti sređeno imovinsko pravno stanje za dobivanje građevinske dozvole i izvođenje radova na gradnji pješačke staze u toj ulici – zaključuju u općini.

Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
zatvori