Petak, 26. travnja 2024.

Trener Čiković uoči današnjeg ogleda s Papukom: Grist ćemo za prve bodove, zadovoljava nas jedino pobjeda

Nakon cirkus priče u slučaju Papuka iz Orahovice, konačno je odlučeno – Orahovčani i u novoj sezoni ostaju članovi Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Tako će se zaostala utakmica između Koprivnice i Papuka igrati danas s početkom u 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

Koprivničanci su novaci u ligi i pitanje je kako će se snaći ekipa Tome Čikovića. Papuk je prošle godine završio šesti sa samo dva boda manje od Cvetkovčana koji su bili četvrtoplasirani. Ove su sezone nešto oslabljeni, ali opet respektabilni protivnici.

Koprivničancima će nedostajati ozlijeđeni Ježić i Martinčić, dok je upitan Brcković. Glavne karike trebali bi kao i u prošloj sezoni biti kapetani Luka Ernečić i Marko Radotović. Uz standardne Sabola, Harambaše, Salajca i Vrhovca iz prošle sezone, tu su i iskusni Jambrušić, Tucaković i pet mladih Slavenovih juniora. Sveukupno, vrlo dobra škvadra spremna se “pofajtati” sa svima i izboriti sredinu tablice.

Tomo Čiković, trener Koprivnice, za Facebook stranice kluba najavio je današnju utakmicu.

– U prvom kolu ići ćemo na glavu, maksimalno. Grist ćemo za prve bodove, ništa nas ne zadovoljava osim pobjede, iako nam je na raspolaganju mali broj igrača. Odabrat ću 11 najboljih i očekujem pobjedu – istaknuo je.

Dodao je da se većina novopristiglih igrača uklopila.

– Žao mi je što se neki od starijih igrača tek vraćaju nakon oporavka od teških ozljeda. Konkretno, riječ je o Brckoviću i Martinčiću koji još ne mogu pratiti ritam. Vidjet ćemo kako će mladi igrači reagirati kad krene prvenstvo, jer jedno su treninzi i prijateljske utakmice, a drugo natjecanje u trećoj ligi. Petorica mlađih koji su nam stigli iz Slaven Belupa još nisu igrali seniorski nogomet, ali nadam se da će ih što više dobro reagirati – rekao je Čiković.

Nastavio je da je u pripremama nažalost bilo dosta problema zbog spleta različitih okolnosti pa na prijateljskim utakmicama nije uvijek bila najjača konkurencija u momčadi.

– Pripreme smo odradili između 20 do 30 posto jače nego prošlog ljeta kad smo igrali Četvrtu nogometnu ligu Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Mlađi dečki iz Slavena imaju jako velike trkačke kapacitete i zadovoljan sam kvalitetom odrađenog. Odigrali smo i devet prijateljskih utakmica s manjim brojem igrača. Vjerujem da će ekipa kondicijski biti na visokoj razini – spomenuo je.

Naglasio je da će konkurencija u trećoj biti jača nego u četvrtoj ligi te dodao da je klupski cilj plasman u sredini ljestvice s pogledom prema Ligi za prvaka.

– Nitko ne voli gubiti. Smatram da imperativ uvijek postoji, unatoč svemu. Meni kao treneru je dobro imati određeni pritisak. Opet, suočavamo se s objektivnim problemima zbog neiskustva i nedovoljnog broja igrača. To će se osjetiti dok krenu kartoni i ozljede – zaključio je.

Dodajmo da će utakmicu između Koprivnice i Papuka suditi Ivan Slunjski uz pomoć Marina Ćosića i Jurice Šprema. Četvrti sudac bit će Nino Šimatović, a delegat Željko Bacinger.

zatvori