Petak, 19. travnja 2024.

Na određenim područjima županije proglašena elementarna nepogoda suša

Koprivničko-križevački župan Darko Koren donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše na području Općina Ferdinandovac, Gola, Novigrad Podravski, Peteranec, Virje, Novo Virje i Podravske Sesvete te Grada Đurđevca.

– Suša je na navedenom području uzrokovala velike materijalne štete na poljoprivredi u razdoblju od 16. svibnja do 21. srpnja. Štete su nastale na poljoprivrednim kulturama – poručuju iz Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu.

Spomenimo da se sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda općinska/gradska povjerenstva obvezuju unijeti prve procjene štete u Registar šteta u Zakonom propisanom roku.


ROKOVI:

“(1) Oštećenik nakon nastanka prirodne nepogode prijavljuje štetu na imovini nadležnom gradskom ili općinskom povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

(2) Nakon isteka roka iz stavka prvog ovoga članka općinsko odnosno gradsko povjerenstvo unosi sve zaprimljene prve procjene štete u Registar šteta najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.”

Odluka župana nalazi se ovdje.

zatvori