Utorak, 23. travnja 2024.

Jakšić: Čim će se znati kako će funkcionirati nastava na Sjeveru, počinje izgradnja studentskog doma u kampusu

Čim situacija s koronavirusom bude jasna, odnosno kad će se točno znati kako će funkcionirati nastava na Sveučilištu Sjever, investitor će početi s izgradnjom studentskog doma u koprivničkom kampusu.

Rekao je to na sjednici Gradskog vijeća koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Za studentski dom potpisan je ugovor o pravu građenja. Zatraženi su posebni uvjeti i sve ono što je potrebno da bi sami radovi mogli započeti sa željom i najavom da počnu krajem ljeta, početkom jeseni. Da ne bi ispalo da smo nešto rekli pa porekli, hoće li se to sigurno dogoditi, nisam spreman o tome licitirati, jer sve je stalo i usporilo se zbog korone, mjera i online nastave. Očekivati da će netko samo tako ući u investiciju tešku dva milijuna eura, a nema krajnjih saznanja hoće li moći popuniti taj studentski dom ili ne, mislim da je malo iluzorno – objasnio je Jakšić.

>> Studenti Sveučilišta Sjever još će neko vrijeme čekati na smještaj, Jakšić: Dom bi trebao biti u funkciji sljedeću jesen

Podsjetimo, izvođač radova za izgradnju doma odabran je u veljači prošle godine, no potpisivanje ugovora s investitorom prolongirano je zbog epidemije koronavirusa. Ugovor je naposljetku potpisan početkom lipnja 2020., a u sklopu njega dogovoreno je da će se rekonstruirati postojeća zgrada na zemljištu fakulteta površine 1.111 kvadratnih metara. Studentski dom imat će najmanje 80 ležajeva, dok će četiri sa svom popratnom infrastrukturom biti prilagođena studentima s invaliditetom.

zatvori