Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Vrijedna donacija iz Njemačke stigla u DVD Domaje

Članovi njemačke humanitarne udruge vatrogasaca Deutsche Feuerwehrhilfe e.V. poznatije kao Njemački vatrogasci pomažu u ponedjeljak su posjetili svoje prijatelje iz DVD-a Domaji i uručili im vrijednu donaciju.

Naime, predsjednik udruge Andreas Meier dobio je informaciju da je vatrogascima iz Domaja otišla pumpa na vozilu nakon čega su on i njegove kolege za potrebe svojih prijatelja u DVD Domaji dovezli vatrogasno navalno vozilo.

Andreas Meier, govoreći ispred udruge, rekao je da su prepoznali probleme s kojima se susreću vatrogasci DVD-a Domaji i da zna da je donacija stigla u prave ruke. Pored navalnog vozila s kompletnom opremom, vatrogasci iz Njemačke donirali su vrijednu opremu koja se sastojala od radnih odora, interventnih odora, čizama, kaciga i izolacijskih aparata.

Primopredaji navalnog vozila i vrijedne opreme nazočili su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj i predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic.

Ključeve navalnog vozila Andreas Meier uručio je zapovjedniku DVD-a Domaji Dejanu Banu.

Domaćini su potom prijatelje upoznali s članstvom DVD-a, pokazali im spremište, vozila i opremu s kojom raspolažu.

Dragim prijateljima iz Njemačke, na podršci i vrijednoj donaciji, te na njihovoj ljudskosti i želji da pomognu potrebitima, prigodnim riječima zahvalili su zamjenik župana Ratimir Ljubić, općinski načelnik Vlado Bakšaj, predsjednik VZO-a Zlatko Blažic kao i predsjednik DVD-a Domaji Alen Radić.

Potom je uslijedilo zajedničko druženje uz večeru s pregršt razgovora i razmjena vatrogasnih iskustava do dugo u noć…

zatvori