U Društvenom domu u Koprivničkim Bregima jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Sjednica je održana u sklopu proslave Dana općine i blagdana sv. Roka. Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, istaknuo je da je Općina mala pa stoga nema puno mogućnosti i sredstava. Ipak, trude se s onim što imaju na raspolaganju učiniti najbolje što mogu, a cilj je što više sredstava povući iz fondova Europske unije.

– Proračun iznosi oko 4.500.000 kuna te s tim novcima ne možemo baš puno učiniti već obično pokrivamo osnovne troškove. Zbog toga se moramo okrenuti prema financijskim sredstvima iz fondova Europske unije. Bilo bi nam drago da nam pomognu svi oni koji rade na povlačenju sredstava. Svaki projekt pa i onaj najmanji od 5.000 kuna za mene osobno je kapitalan projekt, a da ne pričamo o svim onim velikim projektima koji su nam na raspolaganju ili će biti. Sve ono što smo učinili i što ćemo učiniti, radit ćemo za našu djecu i mlade – rekao je načelnik.

>> FOTO Općina Koprivnički Bregi uz nogometni turnir i odbojku na pijesku započela s trodnevnom proslavom svog dana

Kuzminski je ukratko istaknuo svoje zadatke na kojima će se bazirati njegov rad naglasivši da je to, između ostaloga, briga o mladima te pomoć u zbrinjavanju stambenog pitanja, nadogradnja vrtića i briga o udrugama s područja općine.

– Cilj mi je jednakomjeran razvoj svih naselja u općini, a to smo u posljednja dva mjeseca i pokazali. Moramo se okrenuti racionalnijem trošenju financijskih sredstava. Jedna od tih aktivnosti je i zamjena javne rasvjete ekonomičnom LED rasvjetom koju planiramo u bližoj budućnosti – kazao je načelnik.

Dodao je da je u planu i modernizacija kuhinje u Društvenom domu u Glogovcu, modernizacija Društvenog doma u Jeduševcu te brojni drugi projekti. Za kraj je čestitao svim mještanima Općine Koprivnički Bregi njihov dan.

Dodajmo da su sjednici prisustvovali Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Lara Samošćanec, načelnica Općine Đelekovec, Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec, Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski, Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola, Zoran Vrabelj, načelnik Općine Koprivnički Ivanec te brojni drugi predstavnici udruga i klubova, javnih ustanova i općina.

Za kulturno umjetnički program pobrinuo se KUD Rudar.