Petak, 19. travnja 2024.

FOTO U napetoj završnici Slavenaši uspjeli izjednačiti i osvojiti bod protiv Šibenika

Nogometaši Slaven Belupa u četvrtom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali sa Šibenikom. Rezultat na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš bio je 1:1, a jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Monjac.

U odnosu na susret s Osijekom u prošlom kolu, trener Dean Klafurić napravio je dvije promjene u sastavu. Zvonarek i Knoll krenuli su od prve minute umjesto Zirduma i Brkovića, poručili su iz kluba.

U prvih 10-ak minuta vidjeli smo ‘ispitivanje snaga’ i s jedne i s druge strane, a onda je Delić pucao s 20-ak metara, a Paracki klizećim startom blokirao loptu u korner. U 15. minuti Marina je imao veliku priliku s osam metara matirati Čovića, no golman Slaven Belupa savršenom je reakcijom spasio svoja vrata i obranio udarac napadača gostiju. Pet minuta kasnije odgovorio je Bogojević s druge strane. Njegov udarac iskosa s desne strane obranio je Rogić.

U 33. minuti Šibenik je poveo s 0:1. Jakoliš je glavom poentirao za vodstvo gostiju. Tri minute kasnije Knoll je pokušao izjednačiti, no njegov udarac iz okreta s 10-ak metara išao je ravno u vratara gostiju. Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Šibenčana.

Na početku drugog dijela Glavčić je oprobao svoj udarac iz daljine, no siguran je bio Rogić. U 52. minuti Knoll je bio u dobro situaciji, ali je sa sedam metara prebacio gol Šibenika. Udarac Jakoliša s druge strane obranio je Čović. Pokušao je i Čurić nedugo kasnije, no rezultat je ostao isti. Odličan udarac Knolla glavom u 65. minuti obranio je vratar Šibenika.

Stisnuo je Slaven u svojih 20 metara goste u tim trenucima. Pokušao je i Glavčić na asistenciju Krstanovića, no rezultat se nije mijenjao. U 80. minuti Monjca su dijelili centimetri od izjednačenja. Pritisak se napokon isplatio u 88. minuti kada je Monjac mirno poentirao za 1:1. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

U idućem kolu Slaven Belupo gostuje na Poljudu kod Hajduka.


7. kolovoz 2021. – 4. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – HNK Šibenik 1:1 (0:1)

NK SLAVEN BELUPO: Čović – van Bruggen (od 85. Brković), Paracki, Božić – Bogojević, Zvonarek (od 46. Soldo), Marina (od 46. Lulić), Glavčić, Bosec (od 75. Goda) – Krstanović, Knoll (od 75. Monjac). Trener: Dean Klafurić.

HNK ŠIBENIK: Rogić – Bilić, Batarelo, Perić, Kvesić – Ćurić, Rak – Marin (od 64. Mesa), Jakoliš (od 88. Lopez), Delić (od 69. Sahiti) – Jurić. Trener: Mario Rosas.

Suci: Ante Čuljak (Zagreb), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Ivan Mihalj (Velika Gorica), Goran Pečarić (Zagreb)

VAR: Igor Pajač (Zelina), AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Strijelci: 0:1 Jakoliš 33′, 1:1 Monjac 88′

Žuti karton: Glavčić 27′, Krstanović 72′ (Slaven Belupo); Perić 45′, Jakoliš 77′ (Šibenik)

Crveni karton: (Slaven Belupo); (Šibenik)

zatvori