Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo poražen na gostovanju kod Gorice

Nogometaši Slaven Belupa u šestom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz na gostovanju u Gorici.

Iz kluba poručuju kako je domaćin pogotkom Dvornekovića slavio rezultatom 1:0.

– U prvih 15-ak minuta gledali smo ispitivanje snaga s obje strane, a onda je Babec u 19. minuti opasno pucao s vrha šesnaesterca, a Čović savršenom reakcijom spasio svoja vrata. Isti je igrač pokušao na sličan način i šest minuta kasnije. Ovog puta nije pogodio okvir gola. U 35. minuti gol Slaven Belupa nakon novog udarca Babeca spasila je greda, a osam minuta kasnije isti je scenarij bio nakon pokušaja Lovrića. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao – nastavljaju u klubu.

Dodaju kako su prvu priliku u nastavku utakmice imali Farmaceuti. Odapeo je Glavčić iz daljine, no pokraj vratnice. Odgovorio je Mitrović s druge strane, ali je njegov udarac glavom otišao pokraj vratnice. U 57. minuti Brković se izborio za jednu loptu na 40-ak metara i pokušao lobom matirati Banića koji vrhunskom reakcijom spašava svoja vrata. Isti je igrač tri minute kasnije iz slobodnog udarca zatresao gredu.

– U 62. minuti Krstanović se izborio za poziciju na 10-ak metara od gola Gorice, pucao prizemno, ali siguran je bio Banić. Domaćin je poveo u 69. minuti kada je Dvorneković bio precizan za 1:0. U 85. minuti Kalik je glavom pucao tik iznad grede. Hadžićev udarac u 88. minuti s 10-ak metara otišao je pokraj vratnice – zaključuju.


21. kolovoz 2021. – šesto kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Velika Gorica, Gradski stadion

HNK Gorica – NK Slaven Belupo 1:0 (0:0)

HNK GORICA: Banić – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec (od 90. Pršir), Junior – Šroler (od 68. Stojanovski), Mitrović (od 68. Kalik), Lovrić (od 87. Fruk) – Dieye (od 68. Dvorneković). Trener: Krunoslav Rendulić.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Bogojević (od 85. Hadžić), Božić, Soldo, Goda – Brković, Marina (od 77. Paracki), Glavčić (od 72. Mlinarić) – Monjac (od 72. Laušić), Krstanović, Lulić (od 72. Bosec). Trener: Dean Klafurić.

Suci: Duje Strukan (Split), Goran Perica (Šibenik), Alen Jakšić (Solin) i Marino Majstorović (Split)

VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac), AVAR: Miro Grgić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Dvorneković 69′

Žuti karton: Doka 12′, Krizmanić 80, Kalik 82′ (Gorica); Marina 64′, Soldo 83′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Gorica); (Slaven Belupo)

zatvori