Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Samaržijini sinovi i supruga otkrili natpis novog imena gimnazijske dvorane

Svečano je bilo danas u Koprivnici – sportska dvorana Gimnazije Fran Galović od danas i službeno nosi naziv Školsko sportska dvorana Josip Samaržija – Bepo.

Supruga rukometnog velikana Ana i sinovi Albin i Leo otkrili su natpis novog imena ove koprivničke dvorane.

– Jednom riječju možemo opisati ovo danas, a to je ponos. Svi vi koji pamtite tatu ili Bepa možete znati dvije stvari o njemu – bio je izuzetno brižan prema obitelji, a sportska dvorana u pravom smislu riječi bila je njegov drugi dom. Upravo zato mislimo da ne postoji bolje mjesto koje treba nositi njegovo ime od ove naše sportske dvorane. Neka njegovo ime svima koji ga pamte, ali i drugim generacijama koje tek dolaze, postane simbol kako se s ljubavlju mukotrpno radi i stvara u svom gradu – poručio je Samaržijin sin Leo i zahvalio svima koji su podržali ovu inicijativu.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je cijeloj obitelji Samaržija te Hrvatskom rukometnom savezu na podršci ove inicijative i daljnjeg razvoja rukometa u našoj županiji, a prema napravljenoj studiji za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

– Neka ovo današnje događanje, spomen svih rezultata profesora Samaržije, koje nam je ostavio u temeljima, bude jedna snažna emocija, zanos i nada daljnjeg razvijanja i građenja rukometa i sporta općenito u budućim vremenima. U konačnici, to dugujemo i obitelji Samaržija te naravno, samom Bepu – rekao je gradonačelnik.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić zahvalio je obitelji Josipa Samaržije na podršci ove inicijative te dodao kako se nada da će dvorana biti mjesto brojnih sportskih uspjeha i dostojno nositi ime sportske legende.

Podsjetimo, prijedlog Županijskog rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije da gimnazijska dvorana nosi ime ovog rukometnog velikana potvrdili su koprivnički gradski vijećnici na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Dodajmo da je svečanost imenovanja dvorane održana u sklopu jubilarnog 15. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo koji se igra u Koprivnici.

Spomenimo da su današnjoj svečanosti prisustvovali i Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, Zlatko Blažeković, predsjednik Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, Dieter Benotić, Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Stanko Lovković, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, Jasmina Stričević, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, ekipa Rukometnog kluba Podravka Vegeta, Rukometnog kluba Koprivnica i mnogi drugi.

zatvori