Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO: POTPISANI UGOVORI Županija dodijelila 174.000 kuna za programe udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Koprivničko-križevačka županija od 2016. godine do danas za 158 programa udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja izdvojila je 1,4 milijuna kuna.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 15 programa 10 udruga, svi oni su prihvaćeni i danas su u Županijskoj upravi potpisani ugovori vrijedni 174.000 kuna.

Jedna od udruga koja je prošla na ovom natječaju je i Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije čija je predstavnica Sandra Levak Miklošić zahvalila županu na potporama uime svih ovogodišnjih potpisnika ugovora.

– Vjerujem da su ove potpore svima nama izrazito važne jer velik dio tih programa bez ovih potpora ne bismo mogli realizirati. Neki od tih programa trebali bi uroditi velikim stvarima za županiju, ali i gospodarstvo. Nadamo se da će tako i biti. U ovom trenutku osjećam vrlo veliku odgovornost te se nadam da ćemo uz pomoć stručnih službi uspjeti realizirati sve programe – zaključila je Levak Miklošić.

Predsjednik pčelarske Udruge Lipa Koprivnica Zdenko Lončarić istaknuo je da na području Koprivničko-križevačke županije djeluje 250 pčelara koji imaju 14.000 košnica.

– Ove godine navršavamo 25 godina našeg uspješnog druženja. Župane, pokrovitelj ste našeg okupljanja u Hlebinama kuda dolaze gotovo svi pčelari s područja sjeverozapadne Hrvatske kada obilježavamo završetak i početak pčelarske godine. Želio bih zahvaliti na donaciji koju ste nam dodijelili i ove godine i čast mi je ponuditi Vam kumstvo te se nadamo da ćete prihvatiti poziv – naglasio je Lončarić, a župan Darko Koren mu je potvrdno odgovorio.

Koren je dodao su aktivnosti ovakvih udruga veliki doprinos za Koprivničko-križevačku županiju.

– Svi vi pridonosite sveukupnoj slici gospodarstva ove županije jer mozaik vrlo vrijednim čini i onaj najmanji kamenčić u njemu pa su tako aktivnosti vaših udruga od velikog doprinosa i značaja za našu županiju te sigurno zaslužuju pohvale. Upravo kroz ovakve natječaje prepoznajemo vaš rad i zalaganje te nastojimo sagledavati prostor županije kao jednu cjelinu te doprinijeti njenom ravnomjernom razvoju – kazao je.

Župan je zahvalio udrugama na suradnji te istaknuo važnost doprinosa udruga manifestacijama na području županije.

– Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu. Nadam se da dijelite s nama zadovoljstvo ovakvim jednim modelom potpora koje uživate i koje Županija provodi. Siguran sam da će to tako biti i u budućnosti – zaključio je župan.

Dodajmo da se na potpisivanju neočekivano pojavio Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Nadam se da je iza nas godina koja ne samo da je specifična za sve nas u politici, već i za vas koji se bavite bilokakvom gospodarskom djelatnošću. Godinu iza nas nismo preboljeli bez žrtava. Smatram da je i hrvatsko gospodarstvo dokazalo svoju žilavost, a tu je bila i pomoć Države u onim trenucima kad su nam trgovačka društva i obrti proživljavali jednu kalvariju uzrokovanu ovom COVID krizom. Ne kažem da je prijetnja koronavirusa iza nas, s njom ćemo morati naučiti odgovorno živjeti, ali siguran sam da će godina koja je pred nama, s obzirom na osigurane financijske injekcije 2021. -2027.,  za Hrvatsku biti godina u kojoj možda bude problema, ali neće nedostajati svježeg kapitala za male, srednje i velike – poručio je ministar okupljenima.

zatvori