Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Počinje 15. Bepov memorijalni turnir, Hrupec: Događaju se dobre stvari, dat ćemo sve od sebe da igramo što bolje

Koprivnicom će u petak i subotu zavladati europski rukomet.

Naime, u dvorani Gimnazije Fran Galović na rasporedu je 15. Memorijalni turnir Josip Samaržija Bepo na kojemu će, uz domaće snage Podravka Vegete, nastupiti i mađarski Ftc-Rail Cargo i Siófok, kao i slovenski Krim Mercator.

Kako je to rekla Larissa Kalaus, kapetanica momčadi, memorijalni turnir bit će prilika za ponovni susret s publikom, ali i za pokazivanje novousvojenih vještina.

– Osjećaji su pozitivni, veselimo se prvim domaćim utakmicama na našem terenu. Željne smo dokazivanja pred navijačima što je veliki plus na ovom turniru. Vjerujem da ekipa može puno i da ima puno prostora za napredak, što ćemo i pokazati već na ovom turniru – kazala je.

Novopristigla Sara Šenvald nastavila je kako kvaliteta turnira ima svoj značaj, a važne su i kvalitetne pripreme kroz koje Podravkašice prolaze.

– Veseli me da možemo biti domaćin kvalitetnom turniru te da napokon igramo pred domaćim navijačima. Nakon teškog pripremnog perioda odigrat ćemo kvalitetne utakmice kao uvod u ono što nas čeka u Ligi prvaka – spomenula je.

Sličnog stava bile su i Podravkašice Bojana Milić, Dziyana Ilyna, Bianca Bazaliu i Iryna Stelmakh koje se raduju turniru i igri pred domaćom publikom.

>> FOTO: MEMORIJALNI TURNIR Bliži se svečanost imenovanja gimnazijske dvorane imenom rukometnog velikana

Trener Podravkašica Neven Hrupec posebno je počašćen održavanjem turnira, kao i ostalim aktualnostima vezanima uz sportski život grada.

– Događaju se dobre stari, ovo je 15. turnir, a također dolazi i do preimenovanja dvorane u ime trenera Josipa Samaržije Bepa. To je svima velika čast, ali i izazov. Dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolji turnir. No, trenutno nije naglasak na rezultatu, cure dobro rade i zaslužuju da se pokažu pred koprivničkom publikom – istaknuo je.

Dao je komentar i na suparničke timove otkrivši kako je riječ o jakim europskim klubovima koji će u skorašnjem natjecanju tražiti što bolji plasman.

– Krim ove godine ima velike aspiracije za borbu za final four, Ferencvaroš je ovogodišnji prvak Mađarske i ima svoje ambicije, a i Siófok čini ambiciozna ekipa koja je sigurno među najbolje tri ekipe u Mađarskoj. Imaju dobar stožer i puno je mladih igračica. S njima smo odigrali dobru pripremnu utakmicu – nastavio je.

>> VIDEO Ljubić: Na Bepovom memorijalu uz predočenje COVID potvrda dozvoljavamo 400 hrvatskih navijača

Spomenimo da će sukladno odluci Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na tribinama moći biti do 400 hrvatskih navijača.

– Ulaznice za događaj moći će se podići od 10 do 13 sati isključivo u petak ispred dvorane. Ako se podiže više ulaznica, važno je navesti o kojim se osobama radi budući da će postojati evidencija zbog nemogućnosti primanja stranih navijača – objasnila je Romana Mihalec, voditeljica klupskih marketinških komunikacija i odnosa s medijima.


15. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO (raspored)

Petak, 27.8.2021.
18:00 sati FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – RK KRIM MERCATOR
20:00 sati RK PODRAVKA VEGETA – SIÓFOK KC

Subota, 28.8.2021.
17:00 sati UTAKMICA ZA 3. – 4. mjesto
19:00 sati UTAKMICA ZA 1. – 2. mjesto

zatvori