Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Ljubić poručio načelnicima lokalnih stožera: Za davanje dozvole o okupljanju nije dovoljno samo potpisati papir

Načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić jučer je održao radni sastanak sa predstavnicima svih općinskih i gradskih stožera na području naše županije.

Kako je rekao Ljubić, načelnike je bilo važno podsjetiti da za davanje dozvole o održavanju okupljanja na lokalnoj razini nije dovoljno samo potpisati papir, već i provoditi kontrole.

– Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite okupljanja za više od 100 osoba su spuštena na razinu lokalnih, odnosno gradskih i općinskih stožera te oni donose dozvole za provođenje takvih okupljanja. Želja nam je da se sve ne svede samo na pisanje dozvola, već i na preventivu i kontrolu te da operativne snage civilne zaštite gradova i županija učestvuju u organiziranju, kao i u kontroli provedbe epidemioloških mjera na takvim okupljanjima – rekao je.

Uz to, Ljubić je okupljene još jednom upoznao s novim pravilima koja će na susretima županijskih nogometnih liga početi važiti sutra.

– Županijski stožer dozvolio je okupljanja, odnosno broj gledatelja do 100 na utakmicama županijskih liga, a na nogometnim susretima za koje je procjena da će biti više gledatelja, mora se zatražiti suglasnost županijskog stožera. Takve će utakmice biti održavane uz COVID potvrde – dodao je.

>> VIDEO Ljubić: Na utakmice županijskih liga uz COVID potvrdu za više od 100 gledatelja

Sastanak je bio uspješan, zaključio je Ljubić, a dodatnih će susreta po potrebi biti još.

– Po potrebi ćemo ponovno napraviti jedan sastanak s obzirom na epidemiološku situaciju koja polako raste u našoj županiji. Vidjet ćemo na koji ćemo način kasnije djelovati. Sastanak je bio plodonosan, raspravili smo o svim bitnim temama i dogovorili zajedničke smjernice djelovanja, nadam se da ćemo i ubuduće dobro surađivati – dodao je.

Spomenimo da je na sastanku Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, upozorila na važnost pridržavanja epidemioloških mjera te pozvala građane da se cijepe u što većem broju. Voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić naglasio je dosadašnju dobru komunikaciju s načelnicima lokalnih stožera te je spomenuo kako im služba i nadalje stoji na raspolaganju.

Uime Policijske uprave koprivničko-križevačke prisutnima se obratio i načelnik Miroslav Puž koji ih je kroz kratku analizu upoznao s aktivnostima nadzora mjera samoizolacije i liječenja kod kuće. Od početka pojave pandemije tako je evidentirano 11.920 nadzora, a policija je također provela 13.243 nadzora ugostiteljskih objekata. Utvrđeno je 10 kaznenih djela koja se odnose na osobe kojima je određeno liječenje kod kuće, a toga se nisu pridržavale.

Dodajmo da su se okupljenima obratili i Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i zamjenik načelnika županijskog stožera, te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

zatvori