Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Krim Mercator pobjednik 15. Memorijalnog turnira Josip Samaržija Bepo, Podravka Vegeta posljednja

Krim Mercatoru pripalo je prvo mjesto na ovogodišnjem 15. Memorijalnom turniru Josip Samaržija Bepo nakon uvjerljive pobjede protiv Siofoka 36:24.

Nakon utakmice tradicionalno su dodijeljene i nagrade za najbolju vratarku turnira, najbolju igračicu turnira te najbolju strijelkinju.

Iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta poručili su da je pojedinačne nagrade uručio predsjednik Nadzornog odbora RK Podravke Ivan Pal dok su pehare za plasman predali Leo i Albin Samaržija. Najbolja strijelkinja je Malin Holta (Siofok), najbolja igračica Tjaša Stanko (Krim Mercator) i najbolja vratarka Barbara Arenhart (Krim Mercator).

Dodajmo da je u utakmici za treće mjesto koja se igrala između FTC-a Rail Cargo i Podravka Vegete, bolja bila gostujuća ekipa.

– Odmah u prvim sekundama Podravkinog napada prekršaj na Milosavljević, a kapetanica Kalaus precizna sa sedam metara za prvo vodstvo u današnjem ogledu. U prvim minutama vidjeli smo dvije sjajne asistencije za krila Mugošu i Turk od strane mlade Lee Franušić i u petoj minuti Podravka Vegeta vodi 2:4. U sedmoj minuti gosti dolaze u vodstvo, nakon serije 3-0, ali Stelmakh izjednačuje za 6:6. Sjajan otpor pružaju domaće rukometašice kvalitetnoj mađarskoj ekipi. U prvih 10 minuta gledamo borbenu Podravku, ekipa odlično razigrava i uistinu pokazuje sjajan potencijal za izazove koji dolaze. U 12. minuti vraćaju prednost od dva pogotka mađarske prvakinje, a rezultat je 9:7 dok su samo dvije minute nakon Mađarice na +4 – poručuju iz kluba.

Dodaju da u nastavku dominiraju gošće iz Mađarske, a Podravkašice su upale u krizu koja je 10 minuta prije kraja prvog dijela označila velikih +7 i 16:9 za gošće.

– Krizu prekida Karlovčan. Nisu se predale koprivničke rukometašice koje u prvom dijelu pa su osam pogodaka zaostatka prepolovile tri minute prije kraja prvog dijela. Rukometašice Podravke na odmor odlaze s rezultatom 21:16. Prve četiri minute drugog dijela nema realizacije na Podravkinoj strani što je iskusnoj mađarskoj ekipi osiguralo da dođe do uvjerljive prednosti od deset pogodaka, semafor je pokazao 26:16, a trener Neven Hrupec pozvao je minutu odmora. Pet minuta šutnje prekida Dejana Milosavljević, a potom i Stelmakh zabija i Podravka je u šestoj minuti drugog dijela sa serijom 3-0 na sedam pogodaka zaostatka. Nakon 10 minuta drugog dijela FTC ponovno ubacuje u drugu brzinu i odlazi na +10. Sredinom drugog dijela Podravka Vegeta je ponovno napravila seriju 3-0, a imali smo priliku vidjeti i nekoliko intervencija vratarke Dumanske pa je u 47. minuti rezultat 32:24. Do kraja su Podravkašice ubacile u višu brzinu, raspucale se i uspjele smanjiti zaostatak na samo četiri pogotka. Konačan rezultat bio je 37:33 – objašnjavaju.

zatvori