Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Komunalac partner 1. Šumskog traila

Konferencija za medije na kojoj je predstavljen 1. Šumski trail u organizaciji Tomislava Mihaca Kovačica i Matije Rušaka ispred građanske inicijative “Run Man, Run” održana je jučer.

Riječ je o šumskoj utrci kakve u Koprivnici do sada nije bilo, a koja je sve popularnija u svijetu, posebice zbog naglaska na vanjsko druženje u vremenu pandemije. Službeni početak utrke je u 10 sati, a trči se staza od sedam i 14 kilometara.

Osim za odrasle, u šumskim utrkama moći će uživati i djeca. Mališani će imati utrku u 9:30 na način da će djeca od dvije do pet godina trčati kružnu stazu od 150 metara, dok će prijavljena djeca od šest do 10 godina trčati malo veću, od 300 metara. Biciklistička utrka Šumski MTB na rasporedu je s početkom u 13 sati.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž kazala je kako je riječ o atraktivnom događaju, a koji će pokazati raznolikost Koprivnice, dok je članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat spomenula kako je shodno utrci uređen prostor Crne gore, a sve kako bi trkačima, ali i svim budućim posjetiteljima staze bile čim pristupačnije.

Za sve trkače i trkačice organizator je u suradnji s Komunalcem pripremio finu i domaću okrijepu iz Smuteka tako da će nakon utrke sudionici Šumskog traila uživati u slasnim sendvičima i domaćoj zlevanki.

Prije same utrke od 9:15 do 9:45 Sportski centar Cerine vodit će vježbe zagrijavanja pod vodstvom stručnih trenera tako da će sve trkačice i trkači imati priliku zagrijati svoje mišiće i dobro se pripremiti za utrku.

Spomenimo da svi sudionici svoje start pakete za trail mogu preuzeti u petak, 20. kolovoza kod Smuteka od 17 do 20 sati i u subotu 21. kolovoza na startnoj poziciji.

zatvori