Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Biciklist Branislav Buhić na kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo osvojio četvrto mjesto

Pakleni vrući vikend je iza Branislava Buhića, koprivničkog cestovnog biciklista i člana Biciklističkog kluba Rijeka, koji se pokušao kvalificirati na svjetsko prvenstvo UCI Gran Fondo World Championships.

Kako nam govori, prvo je u petak u Bosni i Hercegovini na Palama vozio disciplinu kronometar dužine 18 kilometara te je osvojio peto mjesto, dok ga je u nedjelju čekao vrući sarajevski asfalt.

Naime, u UCI utrci za kvalifikacije u dužini od 100 kilometara i 2.250 metara visinske razlike ruta je startala u Sarajevu te su se biciklisti dva puta penjali na planinu Trebević, a onda za kraj i na Jahorinu gdje je bio cilj.

Buhić dodaje kako se temperatura cijelu utrku nije spuštala ispod 35 celzijevih stupnjeva, dok je u utrci sudjelovalo više od 200 natjecatelja iz više od 30 zemalja svijeta.

Buhić je na kraju osvojio nezahvalno četvrto mjesto u vremenu od tri sata i 43 minute iza jakih susjeda Slovenaca koji su prednjačili. Time su Buhića ostavili na korak do svjetskog prvenstva.

– Nakon ulaska u cilj sam bio razočaran, ali sve u svemu sam sretan što sam uopće završio utrku jer je bilo jako teško i iscrpljujuće na toj temperaturi. Idemo sad dalje, sezona je u tijeku. Već u nedjelju imamo Kup Hrvatske u Ivanić Gradu – zaključio je Buhić.

zatvori